«Η Οικονομία ανθίζει σαν κυπριακό κυκλάμινο»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Δρ. Kirill Zimarin, Διευθύνων Σύμβουλος της RCB Bank Ltd:

«Η Οικονομία ανθίζει σαν κυπριακό κυκλάμινο»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RCB BankLtd Δρ. KirillZimarin επαίνεσε τα οικονομικά επιτεύγματα της Κύπρου και την επιστροφή στην ανάπτυξη, τονίζοντας ότι η Ετήσια Συνέλευση και το Επιχειρηματικό Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) στο νησί αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς μια επιτυχημένη και ανθεκτική οικονομία.

Ο Δρ. Zimarin απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες και το ασφαλές επιχειρηματικό περιβάλλον στην Κύπρο (Cyprus in the Eastern Mediterranean Region: Attractive Investment Opportunities within a Secure Business Environment), που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης στο Συνεδριακό ΚέντροΦιλοξένια στη Λευκωσία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RCB Bank, η οποία ήταν ο κύριος χορηγός της φιλοξενούσας χώρας, σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις αυτές παρέχουν μια μεγάλη ευκαιρία σε όλους να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες που καταβάλλουν τόσο η κυβέρνηση της Κύπρου όσο και η ΕΤΑΑ για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά την κρίση.

«Ως κυκλάμινο – σήμα κατατεθέν του νησιού – που επελέγη και ως λογότυπο της εκδήλωσης, η κυπριακή οικονομία επέζησε κατά τη διάρκεια ενός καυτού καλοκαιριού και άρχισε να ανθίζει φέρνοντας χρώμα και έμπνευση», δήλωσε ο Δρ. Zimarin.

Παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη και του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκότρυπη, καθώς και του Προέδρου της ΕΤΑΑ, Sir Suma Chakrabarti, ο κ. Zimarin επαίνεσε την ΕΤΑΑ για την «σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης» κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και την συμβολή της στην επιτυχή έξοδο της Κύπρου από το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής.

Ο Δρ. Zimarin ανέφερε επίσης ότι το σημαντικότερο μάθημα που αντλήθηκε μετά την οικονομική κρίση του 2013, ήταν ότι η σωστή διακυβέρνηση και μερικές φορές μη δημοφιλείς, κυβερνητικές αποφάσεις αποτελούν τη βάση για την επιτυχία. Επισημαίνοντας ότι οι πιο δύσκολες στιγμές είναι πλέον στο παρελθόν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της RCB αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την “υποστήριξη της ανάπτυξης και της διαρθρωτικής βελτίωσης της οικονομίας”.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε η κυβέρνηση στους τομείς των δημοσίων οικονομικών, του τραπεζικού τομέα και της αγοράς εργασίας, ο κ. Zimarinδήλωσε ότι τα αποτελέσματα αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι εμφανή και αντικατοπτρίζονται στην έγκαιρη ολοκλήρωση του μνημονίου και σε αριθμό αξιολογήσεων διεθνών οίκων.

«Η κυπριακή οικονομία αναπτύσσεται. Αυτή η εξέλιξη, όπως θα δείτε, δεν είναι μόνο ποσοτική, αλλά και ποιοτική. Αντικατοπτρίζει και τα έξι χαρακτηριστικά που ορίζει η ΕΤΑΑ για τη σύγχρονη οικονομία: ανταγωνιστική, με καλή διακυβέρνηση, πράσινη, χωρίς αποκλεισμούς, ανθεκτική και ολοκληρωμένη. Η Κύπρος σημείωσε πραγματική πρόοδο στην υποστήριξη της καινοτομίας, της πράσινης ενέργειας και της βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος», δήλωσε ο Δρ. Zimarin.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της RCB έκανε αναφορά στις «πράσινες» επιτυχίες της χώρας, επισημαίνοντας ότι «η Κύπρος κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως στη χρήση ηλιακής ενέργειας για θέρμανση νερού στα νοικοκυριά» καθώς και τη σημαντική πρόοδο στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.