Η INDESIT ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η INDESIT ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ……….ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΥΠΩΝ ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΙΘΑΝΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Φαμπριάνο, Ιταλία, 23 Νοεμβρίου 2015-Η εταιρεία ηλεκτρικών οικιακών συσκευών Indesit Company S.p.A. ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά ενημερωτική καμπάνια με στόχο την αναίρεση ενδεχόμενων προβλημάτων όσον αφορά την ποιότητα και την ασφάλεια ορισμένων από τα παλαιότερα προϊόντα της. Η εκστρατεία επικεντρώνεται στα στεγνωτήρια με εμπορική ονομασία Hotpoint*-Ariston kai Indesit τα οποία έχουν διατεθεί στην Αγορά μεταξύ Απριλίου 2004 και Οκτωβρίου 2015.

 

Μετά την εξαγορά της από τη Whirlpool, τον Οκτώβριο του 2014, η Indesit ξεκίνησε, σε συνεργασία με εξειδικευμένους τεχνικούς ασφαλείας της Whirlpool, να επανεξετάζει το σύνολο των προϊόντων του καταλόγου της, προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο αυτά πληρούν τις προδιαγραφές και τη μεθοδολογία που ακολουθεί η Whirlpool σε θέματα διαχείρισης κινδύνου.

 

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, το 2015, η Indesit προχώρησε στη λεπτομερή εξέταση συμβάντων που συνδέονται με δύο από τις σειρές στεγνωτήρων της εταιρείας. Τα αποτελέσματα οδήγησαν την Indesit στην απόφαση να κοινοποιήσει το θέμα στις αρμόδιες εποπτικές Αρχές, για περαιτέρω μελέτη. Μετά τις σχετικές συζητήσεις, αποφασίστηκε ότι απαιτείται η λήψη διορθωτικών μέτρων για τους συγκεκριμένους τύπους στεγνωτηρίων.

 

Η Indesit προχώρησε σε ορισμένες τροποποιήσεις στη γραμμή παραγωγής, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα στεγνωτήρια που κατασκευάζονται μετά τον Οκτώβριο του 2015 δεν θα επηρεαστούν από αυτό το θέμα. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία επικοινωνίας με τους καταναλωτές και επισκευής όσων προϊόντων έχουν ήδη πωληθεί.  Οι καταναλωτές μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα παλαιότερα στεγνωτήρια, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά δεν θα αφεθούν να λειτουργήσουν χωρίς επίβλεψη, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάκλησης και επισκευής. Αν δεν γίνει η επισκευή, σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, πλεονάζον χνούδι από τα ρούχα μπορεί να έρθει σε επαφή με το θερμαντικό στοιχείο και να υπάρξει κίνδυνος πυρκαγιάς.

 

Με το παρόν δελτίο καλούμε τους κατόχους στεγνωτηρίων μάρκας Indesit και Hotpoint-Ariston οι οποίοι δεν έχουν ήδη προχωρήσει στην επισκευή των συσκευών τους, να επικοινωνήσουν με την Indesit.  Η Indesit θα φροντίσει για την επίσκεψη τεχνικού στο σπίτι τους, και την επισκευή του στεγνωτηρίου χωρίς χρέωση. Καλούμε όσους καταναλωτές διαθέτουν στεγνωτήρια μάρκας Indesit και Hotpoint-Ariston τα οποία αγόρασαν μεταξύ Απριλίου 2004 και Οκτωβρίου 2015, να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα, στη διεύθυνση http://www.indesithotpointsafety.com, ή να επικοινωνήσουν με τον αντιπρόσωπο της Indesit στην Κύπρο.

 

 

* Τα προϊόντα με εμπορική ονομασία Hotpoint που πωλούνται στις Αγορές της Βόρειας, της Κεντρικής και της Λατινικής Αμερικής, δεν έχουν σχέση με την εμπορική ονομασία Hotpoint, ιδιοκτησίας Whirlpool, που συναντάται στις Αγορές της EMEA.

 

Η Indesit Company είναι ιταλική εταιρεία με έδρα την πόλη Φαμπριάνο στην περιοχή της Ανκόνα.  Είναι μία από τις κορυφαίες κατασκευής και εμπορίας λευκών οικιακών συσκευών (πλυντήρια ρούχων, στεγνωτήρια, πλυντήρια πιάτων, ψυγεία, καταψύκτες, ηλεκτρικές κουζίνες, απορροφητήρες, φούρνοι και εστίες), η οποία διατηρεί ηγετική θέση σε μεγάλες Αγορές όπως η Ιταλία, η Μ. Βρετανία και η Ρωσία. Από τον Οκτώβριο του 2014 η Indesit Company αποτελεί τμήμα του Ομίλου της Whirlpool Corporation, του μεγαλύτερου κατασκευαστή λευκών οικιακών συσκευών στον κόσμο, με ετήσιες πωλήσεις που φτάνουν κοντά στα $20 δισ. δολάρια, 100.000 υπαλλήλους και 70 εργοστάσια / κέντρα τεχνολογικών ερευνών σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2014.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.