Παράθυρα/Ορίζοντας

Η Ιστορία Μου/ My Story

Ταινία μικρού μήκους από την ΣΕΖΟΝ Γυναίκες

Τον Ιανουάριο του 2021, καθώς το κίνημα #MeToo άρχισε να αποκτά δυναμική και στην Κύπρο, η φεμινιστική θεατρική ομάδα ΣΕΖΟΝ Γυναίκες ζήτησε από γυναίκες που εργάζονται στις παραστατικές τέχνες να μοιραστούν ανώνυμα τις δικές τους ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξισμού, με στόχο να χρησιμοποιηθούν σε μία καλλιτεχνική δράση βασισμένη σε πραγματικές μαρτυρίες. Στη συνέχεια όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «Συμπυκνώνοντας τον μεγάλο όγκο μαρτυριών που λάβαμε και παραμένοντας ταυτόχρονα πιστές στην ‘αυτολεξεί’ (verbatim) μορφή του κειμένου, δημιουργήσαμε ένα σενάριο ταινίας μικρού μήκους που θα καταδείκνυε την πανταχού παρουσία της σεξουαλικής παρενόχλησης ως μέρος μιας κουλτούρας σεξισμού, μισογυνισμού και διακρίσεων, η οποία εκφράζεται καθημερινά μέσα από αμέτρητους μικρούς και μεγάλους εξευτελισμούς.

Σε συνεργασία με τη σκηνοθέτρια Έλενα Αλωνεύτη, την Pterodocs και το Φανταστικό Θέατρο η ταινία γυρίστηκε τον Απρίλιο του 2021 με τη χορηγία του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας. Η ταινία ολοκλήρωσε τον κύκλο της στα φεστιβάλ και τώρα θα είναι διαθέσιμη στο κοινό μέσα από την τη σελίδα μας στο Facebook ,την ιστοσελίδα μας, καθώς και στο ακόλουθο link: https://vimeo.com/712543558»

Η Ιστορια Μου

«Σήμερα, περισσότερο από ένα χρόνο μετά, κρατάμε την ελπίδα ότι ίσως η κουλτούρα αυτή αρχίζει να αλλάζει, αλλά παράλληλα βλέπουμε πως η διαδικασία απόδοσης δικαιοσύνης παραμένει γεμάτη δυσκολίες. Η ισότητα των φύλων παραμένει ένας στόχος για τον οποίο πρέπει να καθημερινά να αγωνιζόμαστε. Πολλές προσπάθειες γίνονται στη σφαίρα του ακτιβισμού, της πολιτικής αλλά και της τέχνης. Ενώνουμε κι εμείς ακόμα μια φορά τη φωνή μας με αυτές.»

Σκηνοθεσία: Έλενα Αλωνεύτη—Μαγδαλένα Ζήρα, Σενάριο: Μαγδαλένα Ζήρα, Διευθυντής Φωτογραφίας: Ιάκωβος Χαραλάμπους, Μοντάζ: Έλενα Αλωνεύτη, Μουσική και σχεδιασμός ήχου: Αντώνης Αντωνίου, Ενδυματολογική επιμέλεια: Έλενα Κατσούρη.
Hθοποιοί: Βάρσια Αδάμου, Νέδη Αντωνιάδη, Βαλεντίνος Κόκκινος, Ήβη Νικολαΐδου, Πολυξένη Σάββα.
Παραγωγή: ΣΕΖΟΝ Γυναίκες, Pterodocs, Φανταστικό Θέατρο.

Η Ιστορια Μου3

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.