Ήταν φυσικό και αναμενόμενο μετά το αποτέλεσμα των εκλογών για την προεδρία της Δημοκρατίας να κυριαρχήσουν οι αναλύσεις για τα αίτια της ήττας του Σταύρου Μαλά.

Ενός ανθρώπου με ήθος και αξιοπρέπεια, που έδωσε μια άνιση μάχη εναντίον των κατεστημένων, αλλά και των όσων φανερά ή κρυφά έπαιξαν το παιχνίδι του αντιπάλου του. Ο Σταύρος Μαλάς στάθηκε με περισσή αξιοπρέπεια έναντι των πολιτών και άρθρωσε καθαρό λόγο, το λόγο της αλήθειας, χωρίς να επιχειρήσει να ψευδολογήσει ή να χαϊδέψει τ’ αυτιά των πολιτών. .

Αντιμετώπισε ως ίσος προς ίσο τον αντίπαλό του και έδωσε τις μάχες του με καθαρότητα λόγου και σαφήνεια προτάσεων. Δεν θα αναλύσουμε διεξοδικά τους λόγους που έχασε. Άλλωστε λίγο πολύ έχουν λεχθεί και γραφτεί. Απλά θα πούμε ότι κάποια ΜΜΕ και κάποιοι εκ των λειτουργών τους έπαιξαν το παιχνίδι του αντιπάλου και επισταμένα πάσαραν στο κοινό δικές τους ανοησίες, προσπαθώντας να μειώσουν τον Σταύρο Μαλά.

Θυμηθείτε το γεγονός και μόνο ότι την ημέρα του ντιμπέιτ έδειχναν να τους νοιάζει περισσότερο το… τάμπλετ του Σταύρου, παρά η ουσία.

 

Και βεβαίως τη δουλειά τους την έκαναν.