Η Κ12 του Άγιαξ έβαλε 50 γκολ στη Μάαστριχτ και προκάλεσε αντιδράσειςΚανείς δεν λέει να μη νικάς. Ουδείς θα σε κατηγορήσει αν δώσεις τα πάντα στο γήπεδο, προκειμένου να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, πάντα πρέπει να υπάρχουν όρια, ειδικά αν ο αντίπαλος δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί. Το Fair Play ειδικά στις μικρές ηλικίες είναι το Νο1, διότι ο σεβασμός στον αντίπαλο δεν πρέπει να σταματά ποτέ.

Ο Άγιαξ είναι ένα κλαμπ που πρεσβεύει ιδανικά και αξίες. Δεν παρεκκλίνει (σχεδόν) ποτέ, γι’ αυτό και παραμένει τεράστιο μέγεθος. Ένα πράγμα, δε, που τον ξεχωρίζει, είναι η δουλειά που κάνει στις μικρές ηλικίες. Ένα πραγματικό εργοστάσιο που βγάζει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και δεν θα σταματήσει ποτέ να το κάνει. 


Η Κ12 του Αίαντα έκανε κάτι που δεν ήχησε πολύ καλά σε όσους το άκουσαν. Το εμφαντικό 50-1 απέναντι στη Μάαστριχτ προκάλεσε αντιδράσεις, διότι τα πιτσιρίκια του Άγιαξ ήξεραν ότι είχαν απέναντι συνομίληκους που δεν είχαν το δικό τους ταλέντο και δεν έδειξαν κανένα έλεος. Με αποτέλεσμα το κοντέρ να γράψει ένα εξωπραγματικό σκορ.

Στην Ιταλία, πριν δυο εβδομάδες, απολύθηκε προπονητής, επειδή η ομάδα του νίκησε 27-0. Προφανώς δεν απολύθηκε για το σκορ αυτό καθεαυτό, αλλά για τη νοοτροπία που περνάει στα μικρά παιδιά, τα οποία σε αυτή την ηλικία πρέπει να μάθουν ότι τον αδύναμο τον σεβόμαστε, χωρίς να σημαίνει ότι δεν πρέπει να τον νικήσουμε. Η πραγματική νίκη θα είναι να μάθουν τη χαρά του παιχνιδιού.