Η κα Σπέχαρ ελπίζει να συνεχιστεί ο διάλογος

«Να μη μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν, γιατί αυτό μας εμποδίζει να βλέπουμε το μέλλον»


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

«Να μη μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν, γιατί αυτό μας εμποδίζει να βλέπουμε το μέλλον», ήταν η σύσταση και το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία αναχωρεί οριστικά από την Κύπρο, με άλυτο το Κυπριακό, την ερχόμενη Τρίτη. Στο «Σπίτι της Συνεργασίας», η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, αποχαιρέτησε τα ε/κ και τ/κ κόμματα στο πλαίσιο της καθιερωμένης τους συνάντησης υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Σλοβακίας. Η κα Σπέχαρ αναφέρθηκε στις εμπειρίες που αποκόμισε από τις επαφές με τα κόμματα αλλά και τους Κυπρίους και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί ο διάλογος για να επιτευχθεί ο στόχος της συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού. Τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν σ’ αυτή την προσπάθεια τόσο οι γυναίκες όσο και οι νέοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μόνο κόμμα που τίμησε την κα Σπέχαρ με την παρουσία του επικεφαλής του κόμματος ήταν το ΑΚΕΛ. Ο Στέφανος Στεφάνου δεν περιορίστηκε στα τυπικά του αποχαιρετισμού. Προειδοποίησε ότι «ο χρόνος στην κλεψύδρα αδειάζει. Ο εφιάλτης της διχοτόμησης απειλεί την ίδια της ύπαρξη της Κύπρου όπως την ξέρουμε, το μέλλον του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, αυτή καθαυτή την ταυτότητά του». Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΑΚΕΛ για να σπάσει το αδιέξοδο και ειδικά στην πρότασή του, η οποία «δίνει περιεχόμενο σε αυτό που εισηγείται ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για να γίνει το φυσικό αέριο παράγοντας –  καταλύτης για τη λύση του Κυπριακού». Το ΑΚΕΛ επιμένει έτσι ώστε να βοηθήσει, να σπρώξει τα πράγματα μπροστά για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από το σημείο που έμειναν στο Κραν Μοντανά. «Όλες μας οι πρωτοβουλίες, τόνισε, εδράζονται στη διαχρονική πολιτική μας για το Κυπριακό, για την εξεύρεση λύσης μέσα από έναν κυπριακής ιδιοκτησίας διάλογο, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, των Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του διαπραγματευτικού κεκτημένου».

 

 

Φίλη της Κύπρου…
«Η κα Σπέχαρ εργάστηκε σκληρά και με αφοσίωση για να υλοποιήσει τους όρους εντολής της και αυτό την καθιέρωσε ως μια πολύτιμη φίλη και συνεργάτιδα. Μια πολύτιμη φίλη όχι μόνο για όσους συνεργάστηκαν μαζί της, μα και μια πολύτιμη φίλη της Κύπρου, ολόκληρης της Κύπρου», σημείωσε χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, αποχαιρετώντας την ειδική Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Παράλληλα, της ευχήθηκε ολόψυχα κάθε επιτυχία στα επόμενα καθήκοντα που πρόκειται να αναλάβει.

Το μόνο κόμμα που δεν εκπροσωπήθηκε στη χθεσινή συνάντηση των ε/κ και τ/κ κομμάτων με κύρια προσκεκλημένη την κα Σπέχαρ ήταν το κόμμα του Τ/κ ηγέτη κ. Τατάρ, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας.

 

Νίκη Κουλέρμου

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.