Την Κυριακή ο Αβέρωφ σε ομιλία του κατέκρινε την ακροδεξιά για τον αντι-ευρωπαϊσμό της, ενώ την ίδια ώρα την κατέτασσε στο ίδιο επίπεδο με την ακροαριστερά. Κακώς σχολιάσαμε εδώ πως με την ακροδεξιά θα πήγαιναν χέρι-χέρι στο μνημόσυνο του Γρίβα. Γιατί η αλήθεια είναι πως η σχέση του Συναγερμού με την ακροδεξιά δεν είναι αυτή δύο ξεχωριστών οντοτήτων.

Μάλλον Συναγερμός είναι ΚΑΙ ακροδεξιά. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά όσοι έζησαν τον ΔΗΣΥ πέρα από τα ΜΜΕ, από συμπεριφορές σε φοιτητικά αμφιθέατρα μέχρι υποψηφίους για τοπικά αξιώματα. Και αυτά αφήνοντας πίσω την ιστορία και τις «ρίζες» του.

Από την άλλη, αυτός δεν λέει να τα αφήσει πίσω. Γι’ αυτό και η βουλευτής του, κόρη ηγετικού στελέχους της ΕΟΚΑ Β’, έβαζε φωτογραφίες προχθές από το μνημείο του Γρίβα και ανέγραφε πως η Κύπρος είναι ελληνική. Ωστόσο εάν το πρόβλημα του Αβέρωφ με την ακροδεξιά είναι ο «αντιευρωπαϊσμός» τους, τότε γιατί να τον πειράζει η δική του «ευρωπαϊκή» ακροδεξιά; Η διαφορά του καλού από τον κακό φασίστα είναι η αγάπη στην ΕΕ.

Παλμ