Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κλειστοί για όλα τα οχήματα είναι διάφοροι δρόμοι στα ορεινά της περιοχής Μόρφου, ενώ διάφοροι άλλοι δρόμοι στις ορεινές περιοχές της Λεμεσού και της Λευκωσίας, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Όλοι οι δρόμοι στα ορεινά είναι ολισθηροί λόγω παγετού.

Στους αυτοκινητοδρόμους και στο αστικό οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα το πρωί σήμερα Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, ωστόσο οδικές εργασίες που διεξάγονται σε διάφορα σημεία ενδεχομένως να επηρεάζουν την κυκλοφορία. Ενημέρωση για τους δρόμους όπου διεξάγονται οδικές εργασίες ΕΔΩ.

Στις ορεινές περιοχές της Μόρφου, κλειστοί για όλα τα οχήματα είναι οι δρόμοι Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pine Wood – Κακοπετριάς, Προδρόμου – Πλατρών, ενώ ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι Πεδουλά – Κύκκου – Κάμπου – Πλατρών, Κακοπετριάς – Καρβουνά και Κακοπετριάς – Σπήλιων – Κανναβιών.

Σε Λεμεσό και Λευκωσία, ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι:
Πλατρών – Τροόδους
Καρβουνά – Τροόδους
Προδρόμου Τροόδους
Παπούτσας – Αγίου Θεοδώρου
Κυπερούντας – Αγρού
Παλαιχωρίου – Αγρού
Παλαιχωρίου – Ασκά – φτερικουδίου
Φτερικουδίου – Άλωνας – Πλατανιστάσας
Πολύστυπου – Λαγουδερών – Ξυλιάτου
Λαγουδερών – Χανδριών

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, ενώ καλούνται οι οδηγοί οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, και να δίνουν προτεραιότητα σε άλλους διερχόμενους οδηγούς όπου χρειαστεί.

Γενικότερα όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, καλούνται να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν. Προτρέπεται το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, στους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, καθώς και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy