Η «Καθημερινή» απειλεί με μέτρα την Ένωση Συντακτών

Οι εκδότες της εφημερίδας «Καθημερινή» αντί να κάνουν δεύτερες σκέψεις για την παραίτηση του δημοσιογράφου Ανδρέα Παράσχου, απειλούν με μέτρα την Ένωση Συντακτών Κύπρου τόνισε ο Γιώργος Φράγκος.

Διαβάστε επίσης:

 A.Παράσχος στον Astra92.8: Οι αρχές να αναλάβουν τη διερεύνηση – Υπάρχουν στιγμές χωρίς γραπτές αποδειξεις (ηχητικό)

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Επικαιρότητα Αλλιώς» ο πρόεδρος της Ένωσης γνωστοποίησε ότι έλαβαν σήμερα επιστολή, μέσω δικηγόρου εκ μέρους των εκδοτών, και τους συνιστάται η προσοχή ότι προκαλούν βλάβη στους εκδότες, με επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ο κ. Φράγκος ανέφερε ότι με δυο λόγια είναι μια έμμεση προειδοποίηση από τους εκδότες της εφημερίδας για δικαστικά μέτρα εναντίον της Ένωσης Συντακτών.

Την ίδια ώρα, ο κ. Φράγκος επανέλαβε τη στήριξη της Ένωσης στο δημοσιογράφο, κάνοντας λόγο για υπόθεση συρρίκνωσης της ελευθεροτυπίας και εξαναγκασμού του Ανδρέα Παράσχου σε υποβολή παραίτησης. Κάλεσε δε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να διαχωρίσει τη θέση του από την καταθλιπτική έκβαση του όλου συμβάντος αλλά και τους εκδότες της εφημερίδας «Καθημερινής» να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Πρόσθεσε ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι για να θωπεύουν τις εξουσίες, αλλά για να τις κρίνουν και να τις επικρίνουν.

Για τα περί ενορχηστρωμένης προσπάθειας σπίλωσης του ονόματος του προέδρου για τα οποία κάνει λόγο σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο κ. Φράγκος είπε χαρακτηριστικά ότι η Ένωση Συντακτών δε συμμετέχει σε καμιά «ορχήστρα». Επίσης εξήγησε τη διαφορά σχετικά με την δημοσιογραφική τεκμηρίωση και την τεκμηρίωση προκειμένου μια υπόθεση να αρθεί ενώπιον δικαιοσύνης. Όπως είπε, η δημοσιογραφική τεκμηρίωση μπορεί να συμπεραίνεται και να συνάγεται από συγκλίνουσες παραμέτρους. Ο κ. Φράγκος τόνισε δε ότι η Ένωση ζητά να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της δημοσιογραφίας στον τόπο μας.