Η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος επικύρωσε την Παρασκευή σε συνεδρίασή της το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου. Υποψήφιοι του κόμματος είναι οι Άριστος Βασιλειάδης, Ελένη Θεοχάρους, Ζαχαρίας Κουλίας, Κώστας Μαυρίδης, Μαρίνος Μουσιούττας και Κατερίνα Χριστοφίδου.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, επεσήμανε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ότι η Κύπρος, όπως και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

«Οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα διεξαχθούν σε μία κρίσιμη συγκυρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία περίοδο όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση κλονίζεται από επικίνδυνες πιέσεις, από πολιτικά κινήματα που θρέφονται από τη ξενοφοβία τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό, από την οικονομική εξαθλίωση η οποία δυστυχώς συνεχίζει να κατασπαράζει συγκεκριμένες ευρωπαϊκές χώρες, από την οικονομική ανισότητα που όλο και περισσότερο διαμορφώνει μία διαφορετική πραγματικότητα διαχωρίζοντας του λαούς της Ευρώπης σε ‘‘λαούς του Βορρά’’ και ‘‘λαούς του Νότου’’ και φυσικά από διασπαστικά κινήματα όπως το Brexit και την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και χωρίς συμφωνία», σημείωσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η Κύπρος πρέπει όχι μόνο να συμμετέχει, αλλά και να καθορίζει τις εξελίξεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να πετύχει το στόχο, η Κύπρος να έχει τη θέση που της αξίζει, στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.