Η Κίνα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Αμμόχωστο, ανέφερε ο Πρέσβης

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Η Κίνα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Κύπρο και ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της πόλης της Αμμοχώστου και επαναβεβαιώνει τη συνεπή και σταθερή θέση αρχών όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, τόνισε ο Πρέσβης της Κίνας στη Λευκωσία σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων  Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε  τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο Liu Yantao. Κατά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη σταθερή στήριξη της Κίνας, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειες επίλυσής του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Επαναβεβαίωσε δε τη σταθερή υποστήριξη της Κύπρου στο σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κίνας και στην αρχή της «Μίας Κίνας».

Ο κ. Liu ανέφερε ότι η Κίνα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Κύπρο και ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της πόλης της Αμμοχώστου. Επαναβεβαίωσε δε τη συνεπή και σταθερή θέση αρχών της χώρας του όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, που εδράζεται, όπως ανέφερε, στο σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και εξέφρασε την αντίθεση της Κίνας σε οιεσδήποτε μονομερείς προκλήσεις, οι οποίες προκαλούν ένταση και δυσχεραίνουν τις προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού.

Επίσης, ο κ. Liu εξέφρασε, παράλληλα, την εκτίμησή του, τόσο για τη διαχρονική στήριξη της Κύπρου στην αρχή της «Μίας Κίνας» όσο και για τη συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως κράτος μέλος της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας Κίνας-ΕΕ.


Κατά τη συνάντηση, αναφέρθηκε εκατέρωθεν ότι η 50ή επέτειος από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Κίνας αποτελεί ορόσημο για την πορεία των άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, στη βάση κοινών αρχών, του αμοιβαίου σεβασμού και της αλληλεγγύης.

Υπογραμμίστηκε η μεγάλη ώθηση που δόθηκε στη συνεργασία μεταξύ της Κύπρου και της Κίνας σε όλα τα επίπεδα, τα τελευταία χρόνια και οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσής τους, ειδικότερα στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, της κοινωνίας και του πολιτισμού, με έμφαση στον τομέα της εκπαίδευσης. Ειδική δε αναφορά έγινε στις υπάρχουσες προοπτικές για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων και ανταλλαγών μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.