Η Κύπρος του σήμερα

Φωτογραφία: Παύλος Βρυωνίδης

Για όσους ακόμα θεωρούν ότι η Κύπρος είναι επίγειος παράδεισος έχω να πω… περαστικά μας! Τον τελευταίο καιρό έχασα το μέτρημα με τους νεκρούς… Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τζιχαντιστές και πρόσφυγες. Μια χαρά τα καταφέρνουμε και μόνοι μας!

Αυτοκτονούμε περνώντας τα φανάρια με κόκκινο χωρίς να φοράμε ζώνη ή με τις μοτοσικλέτες μας, κάνουμε χρήση ποτού και ναρκωτικών και απλά σκοτώνουμε με το αυτοκίνητο όποιον βρεθεί  μπροστά μας…αλλά ποιος νοιάζεται; Μήπως θα πάμε φυλακή καθόλου; Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορώ ελεύθερος και ωραίος γιατί έχω γνωριμίες.

Βιάζω τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου, τα παιδιά της αδελφής μου αλλά ποιος νοιάζεται; Αφού όλοι ασχολούνται με τα καλλιστεία και το τι έγραψε ο κάθε τυχαίος στο Facebook… Ή με το ποια «σελέμπριτι» τα πέταξε έξω στο instagram.

Παίρνω το κυνηγετικό και σκοτώνω έτσι απλά το γιο μου… Βγάζω μαχαίρι και σφάζω στην ψύχρα τρία νέα παιδιά γιατί… έτσι! Γιατί έβγαλα και πιο παλιά μαχαίρι, αλλά κανένας δεν με έβαλε στη θέση μου! Και αντί να αυτοκτονήσω επί τόπου εξαφανίζομαι και με ψάχνουν λυτοί και δεμένοι.

Αλλά ποιος νοιάζεται μωρέ; Σημασία έχει ότι είμαστε λαός φιλόξενος, με έξω καρδιά, που ξέρει να διασκεδάζει… Είμαστε και βαθιά θρησκευόμενοι… Βάζουμε και το σταυρό μας όταν περνάμε έξω από την εκκλησία! Πιστοί στις παραδόσεις μας!

Υγεία να ’χουμε πάντα, ο Θεός εν μεγάλος και σαν την Κύπρο εν έσιει!

Μ.Λ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.