Η κυβέρνηση καλωσορίζει τη χθεσινή έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ και το γεγονός ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα συνεχίσει να επικεντρώνεται σε προσπάθειες για δημιουργία συνθηκών που θα οδηγούν σε λύση του κυπριακού.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι ικανοποιεί τη Λευκωσία το γεγονός ότι η γραμματείας του ΟΗΕ τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα διαφοροποιηθεί η δύναμη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο. Σύμφωνα πάντως με την έκθεση, ο προτεινόμενος προϋπολογισμός καλύπτει την ανάπτυξη 860 μελών στρατιωτικού προσωπικού ωστόσο, ο ΓΓ του ΟΗΕ προτείνει μείωση του προσωπικού στους 834 για το διάστημα 2018-19.
Για τη σύνοδο ΕΕ- Τουρκίας στη Βάρνα που είναι προγραμματισμένη για τις 26 Μαρτίου, ο κ. Προδρόμου είπε ότι η απόφαση κατά πόσο θα γίνει η Σύνοδος θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβούλιο στις 22 Μαρτίου.

Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι επιδίωξη είναι να βρεθούν τρόποι προκειμένου να τερματιστεί η προκλητικότητα της Τουρκίας και η προσπάθεια παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι η ΕΕ ζητά από την Τουρκία να υπάρξει σωστό αποτέλεσμα.
Για τις χθεσινές δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, είπε ότι η Γερμανία στέλλει ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας ότι το κυπριακό είναι πολύ σημαντικό.