Η ΚΟΕ εισηγείται την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων με επιστολή στον Πρόεδρο της ΔΟΕΘέση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο πήρε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, με επιστολή που έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Ντίνος Μιχαηλίδης προς τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου, με τη συμμετοχή όλων των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΕ, στην επιστολή αναφέρεται ότι η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, εισηγείται την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκυο 2020», που είναι προγραμματισμένοι να αρχίσουν στις 24 Ιουλίου. 


Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ αναφέρεται στην ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη και τα εκτεταμένα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται σε όλες τις χώρες τα οποία αυξάνονται, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Όπως σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης πέραν των όσων δεινών έχει επιφέρει η πανδημία, «επακόλουθο των συνθηκών που διαμορφώνονται, είναι οι αθλητές μας να αδυνατούν να προετοιμαστούν κατάλληλα για τους Αγώνες».

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της ΚΟΕ αναφέρει: «Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, θα σεβαστεί και θα ακολουθήσει τις οδηγίες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο πλαίσιο των κοινών στόχων του Ολυμπιακού Κινήματος και της ασφάλειας των αθλητών μας».