Η κοινωνία διαφύλαξε το ΓεΣΥ

Την παύση Αγαθαγγέλου από τον ΟΑΥ ενέκρινε τελικά χθες η κυβέρνηση

Στις 14 Ιουλίου ανακοινώθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ο διορισμός του προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο Δ.Σ. του ΟΑΥ και μόλις χθες εγκρίθηκε η παύση του, φανερώνοντας τη λανθασμένη επιλογή της κυβέρνησης που οδήγησε σε αναστάτωση και μεγάλο κύμα αντιδράσεων.

Η συλλογική αντίδραση από πλευράς Κοινωνικής Συμμαχίας καθώς και όλων όσων πίστεψαν στο ΓεΣΥ στη σημερινή του μορφή έπιασαν τόπο, με τον γραμματέα της ΟΣΑΚ, Πάμπο Παπαδόπουλο, να αναφέρει μιλώντας στον «Άστρα» ότι η κοινωνία στο σύνολό της κατάφερε να διαφυλάξει το ΓεΣΥ. Σημείωσε ότι είναι από τις λίγες φορές που οργανωμένα σύνολα έδωσαν μια μάχη απέναντι σε μια απόφαση που εξόφθαλμα, όπως είπε, θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του.

Να σημειώσουμε πως διέξοδο στην κυβέρνηση έδωσε το ΚΕΒΕ, το οποίο προχθές αποφάσισε να αποσύρει την εισήγησή του για διορισμό Αγαθαγγέλου στο Δ.Σ. του ΟΑΥ λόγω νομικών επιπτώσεων και περιπλοκών σε περίπτωση του συγκεκριμένου διορισμού. Μάλιστα, όπως παραδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής Μάριος Τσιακκής, προέτρεψαν τον κ. Αγαθαγγέλου να παραιτηθεί από μόνος του, κάτι ωστόσο που δεν έπραξε.

Εξάλλου, νωρίτερα χθες και πριν τη συνεδρίαση του Υπουργικού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, είχε σημειώσει πως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις η κυβέρνηση δεν είχε κανένα πρόσχημα να επιμένει ετσιθελικά στο διορισμό του κ. Αγαθαγγέλου στο Δ.Σ. του ΟΑΥ.

Νομοθετική κατοχύρωση των γιατρών στον ΟΑΥ

Το μήνυμα ότι ο αγώνας για την υλοποίηση της πάγιας θέσης της ιατρικής κοινότητας, που αφορά στη νομοθετική κατοχύρωση της εκπροσώπησης των ιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ μέσω του θεσμικού τους φορέα, που είναι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, όχι μόνο θα συνεχισθεί αλλά θα ενταθεί, έστειλε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Δρ Αγαθαγγέλου αναφέρει πως ο διορισμός του στο Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας «θα αποτελούσε μια ευκαιρία να αρθεί μια αδικία εις βάρος τον ιατρών που δεν έχουν θεσμική εκπροσώπηση στο Δ.Σ., σε αντίθεση με όλα τα άλλα εμπλεκόμενα μέρη και ότι θα μπορούσε να συμβάλει εποικοδομητικά στην επίλυση πολλών διαπιστωθέντων προβλημάτων στη λειτουργία του ΓεΣΥ».

Εκφράζει την απογοήτευσή του για την απόφαση του ΚΕΒΕ να ανακαλέσει την εισήγησή του για διορισμό του, ενώ ευχαριστεί δημόσια την ΟΕΒ για τη συνεχή της στήριξη στο έργο που επιτελούν οι ιατροί και για τη συνέπεια που επιδεικνύει στις θέσεις της.

Η κοινωνία θωράκισε το ΓεΣΥ

Για άλλη μία φορά η κοινωνία των πολιτών πέτυχε να θωρακίσει το ΓεΣΥ, την αρχιτεκτονική και την αλληλέγγυα φιλοσοφία του, αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος Α. Μαυρογιάννης. «Από την πρώτη στιγμή ενώσαμε τις φωνές μας με την κοινωνία και την ανάγκη της να προστατέψει μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της. Η διαφανής και η δημόσια διαβούλευση, η συναίνεση και η συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς είναι οι πρακτικές με τις οποίες θα πορευτεί η δική μας διακυβέρνηση, σε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy