Η κοινωνία στήνει στον τοίχο τη διαφθορά και τα σκάνδαλα

Του Χρήστου Χαραλάμπους

Το ότι η διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, Αβέρωφ Νεοφύτου και Συναγερμού θα καταγραφεί ως η χειρότερη, η πιο καταστροφική περίοδος της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Κύπρου, δεν υπάρχει αμφιβολία. Κι αυτό όλοι το αντιλαμβάνονται πλην αυτών που κυβερνούν τον τόπο την τελευταία 8ετία και όσων άλλων έχουν επωφεληθεί και συνεχίζουν να επωφελούνται από την παρουσία Αναστασιάδη στο τιμόνι της Δημοκρατίας και του κυπριακού κράτους.

Μια 8ετία με κυρίαρχα στοιχεία τη συνεχή εξαπάτηση, την εξαθλίωση και την καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων του λαού, ο οποίος πληρώνει βαρύ τίμημα από τα σκάνδαλα, τη διαφθορά, το σκοταδισμό και την αδιαφάνεια. Κούρεμα καταθέσεων, ξεπούλημα Συνεργατισμού, «χρυσά» διαβατήρια, Panama Papers και τώρα Pandora Papers, αποτελούν μερικά μόνο δείγματα της 8ετίας Αναστασιάδη και ποιος ξέρει τι άλλο μας επιφυλάσσουν στο υπόλοιπο της θητείας.

Τακτικές και πολιτικές που εκθέτουν την Κύπρο διεθνώς, χωρίς όμως να ιδρώνει το αυτί του Προέδρου και των συγκυβερνώντων. Αντίθετα, στη βροχή των επικρίσεων που εκφράζονται, των παρατηρήσεων και των επισημάνσεων που γίνονται με επίκεντρο τον πρωταγωνιστικό ρόλο Αναστασιάδη σε όλα αυτά τα σκάνδαλα, η αντίδραση είναι κάθε φορά ακόμα πιο προκλητική από την προηγούμενη.

Προσπαθούν να πείσουν ότι δεν φταίνε εκείνοι που προκαλούν το κακό στον τόπο, αλλά εκείνοι που συνέβαλαν στο να βγει στη δημοσιότητα το κακό. Και βέβαια, κάθε φορά που η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο και πανικό για τις πράξεις της, καταφεύγει στην προσφιλή τακτική της ανούσιας παρελθοντολογίας… Από κατηγορούμενοι οι κυβερνώντες προσπαθούν να γίνουν κατήγοροι ασκώντας… αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Η κριτική και η αντιπολίτευση για τον Πρόεδρο και την κυβέρνησή του, έχουν διαγραφεί από το λεξιλόγιό τους. Εμφανίζονται και λειτουργούν λες και αυτοί είναι το κράτος και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Προειδοποιήσεις και καταδίκες που δέχεται από παντού η Δημοκρατία για την επικίνδυνη αυτή τακτική που ακολουθεί η Κύπρος, γίνονται πασατέμπος στα δόντια του Νίκου Αναστασιάδη και των παρατρεχάμενών του. Βέβαια, είναι πολλά τα λεφτά για να προβληματιστούν, να συμμορφωθούν και να βάλουν φρένο στις προκλητικές και καταστροφικές επιλογές και πολιτικές τους.

Γι’ αυτούς και πολλούς άλλους λόγους, ο απλός κόσμος, οι χιλιάδες πολίτες που ασφυκτιούν από τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, η κοινωνία της Κύπρου που δεν μπορεί να ανεχτεί πλέον τον διεθνή διασυρμό του τόπου και του κράτους από τις άνομες πράξεις και συμπεριφορές του Νίκου Αναστασιάδη και του κυβερνητικού περίγυρου, λέει «δεν πάει άλλο…» Κι αυτό είναι το νόημα και το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό που από σύμβολο της Δημοκρατίας και της αντίστασης στο φασισμό, το μετέτρεψαν οι κυβερνώντες σε κάστρο σκανδάλων και διαφθοράς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy