Η κωλυσιεργία του κράτους οδήγησε το ζεύγος στα Περβόλια στο κοντέινερ

700-02757161 © Siephoto Model Release: Yes Property Release: No Father and Son on Beach in Winter, Lazio, Rome, Italy

Την άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων ζήτησε ο Πρόεδρος της επιτροπής προσφύγων Νίκος Κέττηρος μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού που κατέρρευσε στέγη σπιτιού στον συνοικισμό των Περβολιών.

Αποτέλεσμα, το ζευγάρι που διέμενε στο σπίτι μαζί με το 5μηνο βρέφος τους να έχουν μετακινηθεί σε ένα κοντέινερ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο κύριος Κέττηρος είπε ότι μίλησε με την οικογένεια και ο πατέρας διεμήνυσε ότι δεν θέλει να εκτεθεί στα ΜΜΕ.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ σημείωσε μάλιστα ότι ο άνθρωπος επέλεξε να μείνει στο κοντέινερ γιατί θέλει ο ίδιος να επιδιορθώσει το σπίτι για να μην επιβαρύνει κανέναν.

Ο κύριος Κέττηρος είπε ότι του εξήγησε πως δικαιούται συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για να διορθώσει το σπίτι και πρέπει να υποβάλει αίτηση.

Να σημειωθεί ότι τελικά το παιδάκι διαμένει με την γιαγιά του σε κατοικία στην Λάρνακα μέχρι να επιδιορθωθεί το σπίτι στον συνοικισμό.

Ο κύριος Κέττηρος διευκρίνισε ότι εκεί που δόθηκαν τίτλοι ιδιοκτησίας η ευθύνη για τις επιδιορθώσεις και για άλλες εργασίες ανήκει στους ιδίους και όχι στο κράτος.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν όμως οικισμοί που κρίθηκαν ακατάλληλοι και υπάρχει απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να δίδεται βοήθεια ύψους περίπου 10 χιλιάδων ευρώ.

Ο κύριος Κέττηρος επέκρινε ωστόσο τις αρμόδιες υπηρεσίες για κωλυσιεργία και τόνισε ότι εκκρεμούν αιτήσεις που δεν έχουν εξεταστεί, ενώ η διαδικασία που ακολουθείται δεν είναι βοηθητική.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.