Παράθυρα/ Ορίζοντας

Η Κωνσταντία Σωτηρίου στις όψεις της κυπριακής πεζογραφίας

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής διοργανώνει την εκδήλωση «Όψεις της κυπριακής πεζογραφίας της πρώτης εικοσαετίας του 21ου αιώνα – Διάλεξη Ε΄: Κωνσταντία Σωτηρίου» την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022, 19:15-20:30 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού – Θέατρο Χώρα, Κοραή 1, Πλατεία Αρχιεπισκοπής, Λευκωσία

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όσους/όσες παρακολουθήσουν τουλάχιστον πέντε διαλέξεις της Σειράς.

Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] .

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από τον Λεωνίδα Γαλάζη, Πρόεδρο του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής. Η κύρια ομιλία για το έργο της Κωνσταντίας Σωτηρίου θα γίνει από τη Μικέλα Χαρτουλάρη, Δημοσιογράφος – Κριτικός Βιβλίου.  Θα ακολουθήσει μικρό απάνθισμά από το έργο της συγγραφέως, συζήτηση με το κοινό και αντιφώνηση από τη συγγραφέα.

Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού – Θέατρο Χώρα, Κοραή 1, Λευκωσία

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022

Ώρα: 19:15-20:30

Η Κωνσταντία Σωτηρίου γεννήθηκε  στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και κάτοχος μεταπτυχιακού στην ιστορία της Μέσης Ανατολής από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Εργάζεται ως λειτουργός τύπου στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.
Το βιβλίο της Η Αϊσέ πάει διακοπές (Πατάκης, 2015) βραβεύτηκε με το “Athens Prize for Literature”  και περιλήφθηκε στη βραχεία λίστα των κρατικών βραβείων Ελλάδας και Κύπρου, στη βραχεία λίστα των βραβείων των περιοδικών Αναγνώστης και Κλεψύδρα. Το βιβλίο της Φωνές από Χώμα, (Πατάκης, 2017) περιλήφθηκε στη βραχεία λίστα των κρατικών βραβείων Ελλάδας και Κύπρου.  Το διήγημα της «Έθιμα Θανάτου» πήρε το παγκόσμιο βραβείο στο διαγωνισμό διηγήματος Κοινοπολιτείας 2019. Το βιβλίο της Πικρία Χώρα (Πατάκης 2019) βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Κύπρου και περιλήφθηκε στη βραχεία λίστα των κρατικών βραβείων Ελλάδας. Το ίδιο βιβλίο ήταν επίσης υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό βραβείο λογοτεχνίας.
Στο έργο της επικεντρώνεται στις αφηγήσεις των γυναικών απέναντι στην επίσημη ιστορία. Έχει συμμετάσχει με διηγήματά της σε ανθολογίες στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες.  Διηγήματα της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα ιταλικά, στα δανέζικα, στα σέρβικα, στα ουκρανικά, στα αλβανικά και στα βουλγάρικα. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή λογοτεχνικά φεστιβάλ, εκπροσωπώντας την Κύπρο. Έχει γράψει έργα για  ανεξάρτητες θεατρικές σκηνές και για τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy