“Όσο και εάν προσπαθεί ο κος Γιούγκερ να ωραιοποιήσει την κατάσταση στην ΕΕ καθημερινά βαθαίνει η οικονομική, πολιτική και θεσμική κρίση. Η εμβάθυνση και θεσμοθέτηση των ίδιων νεοφιλελεύθερων πολιτικών οδήγησαν τους λαούς στην ανεργία και στη φτωχοποίηση, διέλυσαν το κοινωνικό κράτος, απορρύθμισαν τις εργασιακές σχέσεις και έκαναν πιο έντονες τις κλιματικές αλλαγές. Ως αποτέλεσμα έχουμε σήμερα την συνεχή διεύρυνση των οικονομικών, κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων ”. Αυτά υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτης, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, στη παρουσία και του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, στο Στρασβούργο. Θέμα της συζήτησης ήταν η Πρόταση κανονισμού για τη θέσπιση του νέου ερευνητικού προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη» και των κανόνων συμμετοχής και διάδοσής του.

Μιλώντας ως Αντιπρόεδρος εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κος Συλικιώτης, υπογράμμισε πως οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιπαίνουν το έδαφος για την άνοδο της ακροδεξιάς, γεγονός που οδηγεί και τις δυνάμεις της δεξιάς στην υιοθέτηση ρατσιστικής και ξενοφοβικής ρητορικής και πολιτικής. Η κατάσταση δε, συμπλήρωσε, γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη όσο προωθείται η στρατιωτικοποίηση και η επένδυση στους πολέμους που είναι και η κύρια αιτία της προσφυγικής κρίσης. Μια Ευρώπη φρούριο με μόνιμες στρατιωτικές δομές και νέους φράκτες στα εσωτερικά και εξωτερικά σύνορα.

Κλείνοντας ο κος Συλικιώτης επισήμανε πως για να υπάρξει ελπίδα πρέπει να ανατρέψουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να εργαστούμε για την  Ευρώπη των λαών, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της ειρήνης.

Μας έχεις Like στο Facebook ;