Η ΚΤ προειδοποίησε τον ΥΠΟΙΚ από το Νοέμβριο 2017 για τον Συνεργατισμό

XARIS

Η Κεντρική Τράπεζα προειδοποίησε τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη από το Νοέμβριο του 2017, σε σχέση με το ενδεχόμενο λήψης εποπτικών μέτρων από την Φρανκφούρτη.

Όπως αποκάλυψε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ο προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης της Συμμετοχής της Δημοκρατίας στην Ιδιοκτησιακή Δομή Πιστωτικών Ιδρυμάτων, Διονύσης Διονυσίου, στις 24 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Κεντρική Τράπεζα. Από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών, πρόσθεσε, παρευρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης, και ο ίδιος υπό την ιδιότητα του ως προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης, ενώ από πλευράς της Κεντρικής Τράπεζας παρευρέθηκαν η Διοικήτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, τα μέλη του ΔΣ και ανώτατα στελέχη της Τράπεζας τα οποία ασχολούνται με την εποπτεία.

Στη συνάντηση, όπως ανέφερε, η Χρ. Γιωρκάτζη ενημέρωσε το Υπουργείο Οικονομικών για το ενδεχόμενο λήψης εποπτικών μέτρων από την Φρανκφούρτη. Μάλιστα ανέφερε ότι η Χρ. Γιωρκάτζη παρέδωσε στον Χ. Γεωργιάδη επιστολή της επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ) της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί.

Η συνέντευξη Ταουσιάνη και έκθεση με λανθασμένα στοιχεία

Όσον αφορά τον λόγο που η Φρανκφούρτη εξέταζε το ενδεχόμενο λήψης εποπτικών μέτρων εναντίον της Συνεργατικής, ο Δ. Διονυσίου ανέφερε ότι στην πιο πάνω συνάντηση έγινε αναφορά στην συνέντευξη εξόδου που παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπείας της ΣΚΤ Τάκης Ταουσιάνης προς τον ΕΕΜ, καθώς και μία έκθεση η οποία ετοιμάστηκε από την κοινή ομάδα του ΕΕΜ και της ΚΤ η οποία περιλάμβανε «λανθασμένα στοιχεία», όπως είπε.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.