Η ΚΤΟΣ κάλεσε Τατάρ και Σανέρ να επιστρέψουν τα διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας

Έλα στο Google News

Η συντεχνία των Τουρκοκυπρίων δασκάλων (KTÖS) παρέδωσε σε «αξιωματούχο» της «προεδρίας» του ψευδοκράτους για να διαβιβαστούν στον Ερσίν Τατάρ και στον Ερσάν Σανέρ δύο φακέλους στους οποίους περιέχονται τα απαιτούμενα έγγραφα για επιστροφή των διαβατηρίων και των ταυτοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας τα οποία κατέχουν τα εν λόγω δύο άτομα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αβρούπα», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η συντεχνία μπροστά στο «προεδρικό», η πρόεδρος της KTÖS, Εμέλ Τελ δήλωσε ότι παρά τα εμπόδια, συνεχίζονται οι προσπάθειές τους για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν παιδιά μεικτών γάμων που επιθυμούν να πάρουν την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να επωφεληθούν από την ευρωπαϊκή υπηκοότητα.

Ανέφερε ότι συνεχίζονται οι επαφές τους για το θέμα με την ΕΕ, τα Ηνωμένα Έθνη και ξένες διπλωματικές αποστολές και υποστήριξε ότι ο βασικός λόγος που δεν παραχωρείται υπηκοότητα στα παιδιά των μεικτών γάμων είναι η μη λύση του Κυπριακού και η χρησιμοποίηση του θέματος ως «πολιτικό ατού».

Η Τελ ανέφερε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ πήρε διαβατήριο και ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2003 και ότι έκρυβε το γεγονός αυτό. Υπενθύμισε ότι μετά από πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, ο Τατάρ δήλωσε ότι θα επέστρεψε το διαβατήριο και την ταυτότητα αυτή, όμως δεν έκανε κάποιο συγκεκριμένο βήμα.

Επισημαίνοντας ο Τατάρ και ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ παρέμειναν σιωπηλοί στην απαγόρευση της εισόδου στην Τουρκία κάποιων Τουρκοκύπριων, η Τελ είπε ότι οι Τατάρ και Σανέρ συνέβαλαν στην ετοιμασία λίστας για άτομα που θα τους απαγορεύεται να εισέλθουν στην Τουρκία.

Στις δικές του δηλώσεις, ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας, Σενέρ Ελτσίλ ανέφερε ότι ο Τατάρ δεν εκπροσωπεί την βούληση των Τουρκοκυπρίων και ανέλαβε ενεργό ρόλο στην προπαγάνδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης διεξάγοντας επαφές στην Τουρκία.

Είπε επίσης ότι εξασφάλισαν στους Τατάρ και Σανέρ έντυπα για να μπορέσουν να επιστρέψουν τα διαβατήρια και τις ταυτότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν το θέμα αυτό.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.