«Η Κυπριακή Δημοκρατία θα ορθοποδήσει και πάλι»

Μήνυμα αισιοδοξίας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα ορθοποδήσει και πάλι έστειλε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης σε ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή την 62η επέτειο της κυπριακής Ανεξαρτησίας. Μια επέτειος που μας βρίσκει με την απειλή της διχοτόμησης να αιωρείται πάνω από τα κεφάλια μας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει: «Με το χρόνο να κυλά, δραματικά και καταλυτικά, σε βάρος μας, προκαλώντας μας να αντιδράσουμε. Να παλέψουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι, για να ανοίξουμε ξανά παράθυρο στην ελπίδα.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη μιας καινούριας αρχής. Ο τόπος μας έχει ανάγκη, κατά τον ποιητή, να ‘‘συνθέσει μία νέα Ιστορία’’. Πάμε, μαζί, αποφασισμένοι, να γίνουμε τα χέρια που θα τη γράψουν! Η Κυπριακή Δημοκρατία πέρασε από πολλές φουρτούνες και επέζησε, χάρη στους ανθρώπους της. Και πάλι θα ορθοποδήσει».

Το πρόγραμμα της προοδευτικής αλλαγής που στοχεύει να φέρει στον τόπο αν ο λαός τον τιμήσει με την ψήφο του, ο κ. Μαυρογιάννης θα το ξεδιπλώσει την ερχόμενη Τρίτη, στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, όπου και προσκαλεί τον κόσμο «μαζί να γυρίσουμε σελίδα».


Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, τόνισε επίσης ότι η Κύπρος δεν θα γυρίσει σελίδα με τους συνεχιστές της σημερινής διακυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος θα βαδίσει σε ένα πιο φωτεινό μέλλον μόνο εάν πιστέψει ότι μπορεί να γυρίσει σελίδα και τόνισε ότι πεποίθησή του ΑΚΕΛ είναι ότι μπορεί! Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ τιμά την 62η επέτειο της Ανεξαρτησίας και τονίζει ότι στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται σήμερα ο τόπος επιβάλλεται να ανακτηθεί η διεθνής αξιοπιστία της Κύπρου και να πεισθεί η διεθνής κοινότητα για επανάληψη των συνομιλιών από κει που έμειναν στο Κραν Μοντανά, στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες και του κεκτημένου των συνομιλιών.

Το ΑΚΕΛ σημειώνει ότι θα δώσει όλες τις δυνάμεις του ώστε να φέρει την προοδευτική αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου, να ανακοπεί η κατρακύλα του κράτους δικαίου, θεσμών και αξιών και να ανατείλουν καλύτερες μέρες για τον τόπο και το λαό. Τονίζει επίσης ότι η Κύπρος αξίζει και μπορεί να γυρίσει σελίδα με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.


Στις δηλώσεις του μετά την παρέλαση ο Στέφανος Στεφάνου επανέλαβε ότι επειδή «δεν πρόκειται να κινηθεί ο διεθνής παράγοντας για τη λύση πρέπει να κινηθούμε εμείς με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να αναθερμάνουμε το ενδιαφέρον του διεθνούς παράγοντα για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για λύση».

«Με αυτό τον τρόπο θα αποκαταστήσουμε και την αξιοπιστία μας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει τρωθεί πάρα πολύ», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι «η άμυνα είναι απαραίτητη σε μια ημικατεχόμενη χώρα όπως είναι η δική μας, για να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα και παράγοντα ασφάλειας, υπηρετώντας το στόχο για λύση που θα φέρει απελευθέρωση και επανένωση μέσα από διαπραγματεύσεις».


Τέλος, ο Στ. Στεφάνου συνεχάρη τους συντελεστές της παρέλασης, η οποία ήταν άψογη, όπως είπε και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους συμπατριώτες, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και Ανδρέας Μαυρογιάννης ήταν ανάμεσα στους επίσημους που δέχθηκαν χθες την παρέλαση της Εθνικής Φρουράς με την ευκαιρία της επετείου της κυπριακής Ανεξαρτησίας.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.