Συνάντηση με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Κύπρο κ. Ιερόθεο Παπαδόπουλο και τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Λευκωσία κ. Ανδρέα Κεττή, είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου σημείωσε:

Ζητήσαμε ενημέρωση και ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στις περιβαλλοντικές πολιτικές της ΕΕ. Ειδικότερα, συζητήσαμε το ζήτημα που σχετίζεται με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Κύπρο.

Είναι διαπίστωσή μας ότι η Κύπρος αποκλίνει σοβαρά από την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος:

Έχουμε σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Οι καθυστερήσεις και οι ασυνέπειες έχουν σοβαρό κόστος στην οικονομία μας.

Η Κύπρος κινδυνεύει με την επιβολή σοβαρών προστίμων από την ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από πέρσι μας έχει προειδοποιήσει σχετικά.

Είναι πεποίθηση του ΑΚΕΛ ότι:

  • στις προχειρότητες πρέπει να απαντήσουμε με ολοκληρωμένο σχεδιασμό,
  • στην κακοδιαχείριση με διαφάνεια και λογοδοσία,
  • στις καθυστερήσεις με την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και τη συνέπεια απέναντι στις δεσμεύσεις μας.

Πέρα από τη σημερινή συνάντηση που είχαμε με τον κ. Παπαδόπουλο και τον κ. Κεττή, προγραμματίζουμε κι άλλες συναντήσεις με θεσμικούς, πολιτειακούς φορείς και οργανώσεις, με στόχο να προωθήσουμε ολοκληρωμένες πολιτικές για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Με την πολιτική και τις δράσεις μας υπερασπιζόμαστε το συμφέρον της Κύπρου, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών.