Η Κύπρος ασπάζεται τον ρόλο της ως γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας, είπε η Πρόεδρος Βουλής σε ξένους διπλωμάτες


Η Κυπριακή Δημοκρατία ασπάζεται πλήρως τον ρόλο της ως γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ της Ευρώπης και των γειτονικών μας χωρών, ώστε η ειρήνη και η ευημερία να μπορέσουν τελικά να επικρατήσουν στην ταραγμένη μας περιοχή, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, προσφωνώντας γεύμα που παρέθεσε την Τετάρτη προς τιμή των μελών του Διπλωματικού Σώματος με έδρα την Κύπρο, με την ευκαιρία της επερχόμενης εορταστικής περιόδου.

Η κα. Δημητρίου εξέφρασε βαθιά ευγνωμοσύνη προς τους ξένους διπλωμάτες για την μακρόχρονη στήριξή τους στις προσπάθειες για επίτευξη μιας διαρκούς και βιώσιμης διευθέτησης του Κυπριακού, που θα επανενώσει το νησί και θα συμβάλει σημαντικά στη σταθερότητα και την ασφάλεια σε αυτό το μέρος του κόσμου.

Είπε ακόμη πως η Βουλή στοχεύει σε μια ενεργή συμμετοχή και ουσιαστική συμβολή της σε σχέση με καίρια θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, ειδικότερα, μεταξύ άλλων, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα θέματα φύλου και την κλιματική αλλαγή.

Η Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε την ειλικρινή της βούληση και πρόθεση να συνεργαστεί με τα μέλη του Διπλωματικού Σώματος, σημειώνοντας πως αυτή και η Βουλή είναι πάντα ανοικτές στις εισηγήσεις τους, με στόχο την περαιτέρω αύξηση και εδραίωση της προστιθέμενης αξίας της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας και της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.

Ο Πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος, Πρέσβης της Ιορδανίας, Mohamad Sharari El-Bakhit El-Faye, στην αντιφώνηση του, ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Βουλής εκ μέρους όλων των παρευρισκόμενων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.