Η Κύπρος χάνεται και ο Πρόεδρος διασκεδάζει…

Έλα στο Google News

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Οι ιαχές του Ταγίπ Ερντογάν για άνοιγμα του 3,5% της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου ακόμα αντηχούν στον αέρα. Στα αυτιά μας ακόμα ακούγονται οι δηλώσεις Τατάρ και οι διαβεβαιώσεις του ότι στην Κύπρο η μόνη λύση είναι τα δύο κράτη. Ακόμα και χθες ο Μπαχτσελί των Γκρίζων Λύκων κατηγόρησε τους αντιτιθέμενους στην πολιτική της Άγκυρας Τουρκοκύπριους ότι επιδιώκουν την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Ο Τατάρ κατηγορεί τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ ότι είναι όργανο των Ελληνοκυπρίων και ο Μπαχτσελί λέει κάτι παρόμοιο με τον Τατάρ για τον Μουσταφά Ακιντζί. Και οι δύο θέλοντας να τρομοκρατήσουν τους Ελληνοκύπριους λένε ότι όλοι αυτοί είναι όργανα του ΑΚΕΛ, το οποίο είναι το κόμμα της… ΕΟΚΑ!!!

Ο Πρόεδρος συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο για την Αμμόχωστο, έκανε διαβήματα και στην ομιλία του στις 20 Ιουλίου παρουσιάστηκε να αγωνιά για το θέμα της Αμμοχώστου. Ύστερα τα έβαλε με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και μετά με τον Αντόνιο Γκουτέρες. Θα έλεγε κάποιος ότι ο Πρόεδρός μας αγωνιά. Αγωνιά για το ότι από το Κραν Μοντανά και μετέπειτα το Κυπριακό πάει από το κακό στο χειρότερο.

Αγωνιά διότι η λύση φεύγει από τις ράγες του ΟΗΕ και οδηγείται σε άλλες ατραπούς, διχοτομικές και πλήρους τουρκοποίησης των κατεχομένων. Αγωνιά για όσα συμβαίνουν με την Αμμόχωστο. Αγωνιά για το ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι «παίζουν πελλόν» με τις προκλήσεις της Τουρκίας και αρκούνται σε φραστικές καταδίκες. Αγωνιά διότι οι εταίροι και οι φίλοι μας Αμερικάνοι, Βρετανοί δεν έχουν διάθεση να πιέσουν την Τουρκία.

Κι όμως. Αίφνης κάνουν την εμφάνισή τους φωτογραφίες με τον Πρόεδρο να διασκεδάζει, συνοδεία της συζύγου της και του πρέσβη της Κύπρου, σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας. Ο Τάκης Ζαχαράτος τραγουδά, ο Πρόεδρος χειροκροτεί και η κα Άντρη είναι… ολόγελη. Αλήθεια, ποια μηνύματα στέλνει ο Πρόεδρος στο λαό του; Πώς εκλαμβάνεται τέτοια συμπεριφορά; Δικαιολογημένα άραγε κάποιοι κάνουν συνειρμούς αναφερόμενοι στο ότι και το 1974 οι πραξικοπηματίες της ΕΟΚΑ Β’ αντί να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου βρίσκονταν στο Τρόοδος και διασκέδαζαν;

Όλοι -του Νίκου Αναστασιάδη συμπεριλαμβανομένου- γνωρίζουν ότι η αξιοπιστία του Προέδρου στο Κυπριακό είναι πολύ αμφισβητήσιμη. Τι κάνει ο ίδιος ο Πρόεδρος για να ανατρέψει αυτή την εικόνα; Όχι μόνο δεν κάνει τίποτε, αλλά την ενισχύει με τις συμπεριφορές του. Είναι όμως και κάτι άλλο. Κατανοούμε ότι είναι καλοκαίρι και χρειάζονται διακοπές. Όμως οι πολιτικοί δεν έχουν δικαίωμα να πάνε διακοπές, ενώ ο τόπος βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση. Αλήθεια, πού παραθερίζει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου;

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.