Το ΑΚΕΛ ζητά την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα για τα περιουσιακά της πρώην ΣΚΤ

Την ανησυχία ότι η κυβέρνηση απεργάζεται ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού για την εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, κατήγγειλε χθες ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου. Κάλεσε μάλιστα τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει στο θέμα «πριν η κυβέρνηση ξεπουλήσει τα πάντα». Επικαλούμενος τα όσα ανέφερε η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη στην τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο Στ. Στεφάνου υπέδειξε ότι είναι αμφίβολη και προβληματική η νομιμότητα των ενεργειών και των αποφάσεων της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού για τον Συνεργατισμό και τα διάδοχα σχήματά του –τη ΣΕΔΙΠΕΣ και την ΚΕΔΙΠΕΣ.

Υπενθύμισε επίσης ότι παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις του ΑΚΕΛ, η κυβέρνηση τηρεί σιωπή στο ζήτημα του Συνεργατισμού και κρατά τους πάντες στο σκοτάδι. «Διά της σιωπής και με αδιαφάνεια η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του Συνεργατισμού που είναι μεγάλης αξίας. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση η οποία έχει πολύ κακό μητρώο στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας», τόνισε ο Στ. Στεφάνου ο οποίος κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα «να παρέμβει στο θέμα πριν η κυβέρνηση ξεπουλήσει τα πάντα».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ υπέδειξε ότι η περιουσία του Συνεργατισμού δεν ανήκει στην κυβέρνηση, αλλά στην κοινωνία. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, η κυβέρνηση οφείλει να την προστατέψει. Ο Στ. Στεφάνου ζήτησε εκ νέου από την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή για τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Συνεργατικής. Διαμήνυσε επίσης ότι «το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να στέκεται απέναντι στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεπουλήσει ό,τι απέμεινε από τον Συνεργατισμό».