Η Κυβέρνηση αρνήθηκε τιμητικό επίδομα στους παθόντες και ανάπηρους του πολέμου

Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στην παραχώρηση τιμητικού επιδόματος διακοσίων ευρώ για τους παθόντες και αναπήρους πολέμου για σκοπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ως αντιστάθμισμα προς τις εισφορές τους στο ΓΕΣΥ.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜε χθεσινή του επιστολή το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων ότι η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ βελτίωσε την ποιότητα ζωής των πολιτών, υποστηρίζοντας ότι οι όποιες εξαιρέσεις δεν ευνοούνται καθώς θα ήταν ενάντια στην καθολικότητα και τη φιλοσοφία του Σχεδίου Υγείας.

Σημειώνει ότι εάν ικανοποιηθεί ένα τέτοιο αίτημα τότε δημιουργείται προηγούμενο με ενδεχόμενο υποβολής παρόμοιων αιτημάτων από ομάδες πολιτών που απολάμβαναν στο παρελθόν δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο πρόεδρος Συνδέσμου Αιχμαλώτων πολέμου 1974, Βάσος Χρίστου, κατήγγειλε ότι το κράτος εμπαίζει τους ανθρώπους οι οποίοι θυσίασαν την αρτιμέλεια τους, σωματική και ψυχική, για την πατρίδα.

Κάποιοι δεν μιλούν ούτε ελληνικά, όταν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των παθόντων ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος οργάνωσης αναπήρων του 1974, Γιώργος Γρουτίδης.

247245411 576693956783776 6327008336323929185 N

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.