Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ χειρίζεται το μεταναστευτικό για 9 χρόνια!

Του   Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Είναι ώρες – ώρες που οι υπουργοί και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ξεχνούν ότι βρίσκονται στην εξουσία και κυβερνούν για εννέα τώρα χρόνια. Δεν μπορεί ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, ούτε και ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, να προσπαθούν να επιρρίψουν τις δικές τους ευθύνες, αδυναμίες και ανικανότητα στο ΑΚΕΛ για το μεταναστευτικό πρόβλημα. Διαχειρίζονται και λαμβάνουν αποφάσεις για το μεταναστευτικό τα τελευταία εννέα χρόνια. Αποφάσεις σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προβλήματος στην Κύπρο, αλλά συμμετέχουν και στις αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. και Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Αβέρωφ – Νουρή πήραν πολλά εκατομμύρια ευρώ για να διαχειριστούν το μεταναστευτικό στην Κύπρο, αλλά εκ του αποτελέσματος δεν τα κατάφεραν και ούτε μας λένε πού έχουν ξοδευτεί όλα αυτά τα εκατομμύρια…

Αντί λοιπόν να προσπαθούν να λαϊκίσουν και να σπείρουν ξενοφοβία και ρατσισμό στη συντηρητική κοινωνία μας με σκοπό να αποκομίσουν πρόσκαιρα κομματικά οφέλη, είναι καλά να εξηγήσουν στους πολίτες ποιες είναι οι δικές τους μεταναστευτικές πολιτικές, τι έπραξαν και δεν έπραξαν και γιατί δεν μπορούν να διαχειριστούν τις αυξημένες ροές μεταναστών. Δεν αρκεί να μας λέει ότι ευθύνεται η Τουρκία που διοχετεύει μετανάστες στις ελεύθερες περιοχές. Γιατί εκκρεμούν και δεν εξετάζονται χιλιάδες αιτήσεις πολιτικών ασύλου; Γιατί δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για το θέμα της επαναπροώθησης αριθμού μεταναστών; Γιατί δεν μπορούν να διαχειριστούν τις αυξημένες ροές και σε ένα χώρο που έχει δημιουργηθεί για να καλύψει προσωρινές ανάγκες 600 ατόμων τον μετέτρεψαν σε μόνιμη «φυλακή», στοιβάζοντας πέραν των 2.500 ατόμων; Συνεπώς, τα όποια προβλήματα δημιουργούνται από το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν οφείλονται στο ΑΚΕΛ, το οποίο ασκεί κριτική γιατί η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει σωστά το πρόβλημα. Η διαχείριση του προβλήματος είναι στα χέρια της κυβέρνησης και στις πολιτικές που ακολουθεί ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, που στοιβάζουν μετανάστες σε άθλιες συνθήκες υγιεινής σε ακατάλληλους χώρους. Απουσιάζουν οι πολιτικές σωστής υποδοχής των μεταναστών και αντιμετώπισής τους σύμφωνα με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις και δεσμεύσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΑΚΕΛ έχει υποχρέωση να ασκεί κριτική για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν και παρακολουθεί ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία, ενώ έχει προειδοποιήσει έγκαιρα για τις αποτυχημένες μεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησης, οι οποίες οδήγησαν τις σημερινές απαράδεκτες εικόνες στο «Πουρνάρα» που εκθέτουν την Κύπρο διεθνώς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.