Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ οδηγεί και τους νέους σε φτώχεια και απόγνωση

Του Νεόφυτου Νεοφύτου


Το ποσοστό των Κύπριων νέων εργαζομένων με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας έφτασε στο 13,6%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν. Μιλάμε για ένα μεγάλο ποσοστό νέων, οι οποίοι βλέπουν τα όνειρά τους για μια καλύτερη ζωή να εξανεμίζονται. Δυστυχώς, οι πολιτικές που ακολουθεί η νεοσυντηρητική και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΔΗΣΥ μάς οδηγούν προς τα πίσω και όχι μπροστά και στα εργασιακά.

Μας οδηγούν σε συνθήκες του μεσαίωνα! Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία των Κύπριων νέων ζητούν την καταπολέμηση της φτώχειας και των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Ζητούν βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.

Οι Κύπριοι νέοι εκφράζουν ταυτόχρονα κραυγή απόγνωσης από το γεγονός ότι οι αρμόδιες Αρχές του κράτους, η εκτελεστική εξουσία, δηλαδή, η κυβέρνηση ΔΗΣΥ η οποία κυβερνά τον τόπο για εννέα ολόκληρα χρόνια, δεν αφουγκράζεται τα προβλήματά τους. Πρόκειται για μια πραγματικότητα. Μιλάμε για την κυβέρνηση ΔΗΣΥ με πολιτικές που έχουν διευρύνει αντί να σμικρύνουν το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.


Είναι πολιτικές απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων με κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και εισαγωγή των λεγόμενων «ευέλικτων» μορφών απασχόλησης, των ατομικών συμβάσεων, της αγοράς υπηρεσιών.

Αυτό σημαίνει αμέτρητες ώρες δουλειάς με εξευτελιστικούς μισθούς. Μιλάμε για νέους επιστήμονες και για νέους εργαζομένους που αμείβονται από 800 μέχρι 1.000 ευρώ χωρίς εργασιακά ωφελήματα. Μιλάμε για άγρια εκμετάλλευση των νέων ανθρώπων. Μιλάμε για πολιτικές που σκοτώνουν τα όνειρα της νέας γενιάς για ένα καλύτερο αύριο.

Με τέτοιες απάνθρωπες ώρες εργασίας και εξευτελιστικούς μισθούς οι νέοι μας δεν μπορούν να φτιάξουν τη ζωή τους. Συνεχίζουν να διαμένουν με τους γονείς τους και αρνούνται να δημιουργήσουν οικογένεια, αφού δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν σπίτι και να συντηρήσουν ένα νοικοκυριό.


Δεν έχουν τις οικονομικές ευκαιρίες να αυτοδημιουργηθούν και να προχωρήσουν στη ζωή τους. Και παρά ταύτα, οι περισσότεροι νέοι δεν έχουν χάσει την αγωνιστικότητά τους. Συνεχίζουν να αγωνίζονται για καλύτερες εργασιακές σχέσεις και θέτουν ψηλά την ανάγκη διατήρησης της ειρήνης, ενίσχυση της διεθνούς ασφάλειας και προώθηση της διεθνούς συνεργασίας.

Η Αριστερά λοιπόν καλείται σε αυτές τις συνθήκες να δώσει προοπτικές στους νέους μας, οι οποίοι είναι το πιο προοδευτικό και επαναστατικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Να τους πείσει για συστράτευση για την προοδευτική αλλαγή, η οποία θα δώσει ξανά νόημα και ελπίδα στη ζωή τους…

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.