Η Κυβέρνηση να έχει ανοιχτά αυτιά στις προτάσεις των οργανώσεων νεολαίας, λέει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μετά από συνάντηση με ΕΔΟΝ

Ολοι μας και πρωτίστως η Κυβέρνηση «θα πρέπει να έχουμε ανοιχτά αυτιά στις προτάσεις των οργανώσεων νεολαίας και δη της ΕΔΟΝ, μίας προοδευτικής οργάνωσης» δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου σημειώνοντας ότι «οι νέοι που ζουν τα πρόβλημα είναι σε θέση να κάνουν και προτάσεις και αυτές δεν θα πρέπει να τις αφήνει στο περιθώριο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ο κ. Στεφάνου, μετά από συνάντηση με Τμήμα Νέων Εργαζομένων της ΕΔΟΝ, δήλωσε  ότι συμμεριζόμαστε «τις αγωνίες των νέων για την κατάσταση στην οποία ζουν και στηρίζοντας την προσπάθεια της ΕΔΟΝ για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα».

Πρόσθεσε ότι για αυτό ακριβώς το ΑΚΕΛ «λειτουργεί προς την κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας η οποία έχει ενταθεί εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία».

Όπως είπε ο ΓΓ το ΑΚΕΛ, το κόμμα «με διάφορες πρωτοβουλίες, τόσο εντός Βουλής όσο και εκτός, προσπαθεί να πείσει την Κυβέρνηση για να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, έτσι ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στην κοινωνία και στην οικονομία να αντιμετωπίσουν, στο βαθμό του δυνατού, αυτή την πάρα πολύ άσχημη κατάσταση».

Συνέχισε λέγοντας ότι «το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει Πρόταση Νόμου για τερματισμό της διπλής φορολογίας στα καύσιμα» και «πρόταση Νόμου για να διευρυνθεί η δυνατότητα στην αρμόδια Υπουργό αναφορικά με την έκδοση πλαφόν για τις τιμές των καυσίμων».

Στις δηλώσεις του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «στην Ευρώπη υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις που έχουν λάβει μία σειρά από Κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την έκδοση πλαφόν τόσο στα καύσιμα όσο και στην ηλεκτρική ενέργεια και τα βασικά αγαθά».

Πρόσθεσε ότι «εδώ, αυτό το εργαλείο δεν έχει χρησιμοποιηθεί και θα πρέπει να χτυπηθεί και η αισχροκέρδεια και τα ολιγοπώλια που υπάρχουν σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας».

Όπως είπε ο κ. Στεφάνου «είναι επίσης γνωστό ότι το ΑΚΕΛ κατέθεσε Πρόταση Νόμου η οποία υπερψηφίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής, για μείωση του ΦΠΑ στην τιμή του ηλεκτρισμού, ωστόσο το θέμα εκκρεμεί γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε το θέμα το οποίο είναι στο Ανώτατο Δικαστήριο».

«Αυτά και διάφορες άλλες προτάσεις, θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικές για να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο, στις επιχειρήσεις, στην κοινωνία και στην οικονομία να αντιμετωπίσουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση την οποία διερχόμαστε» δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Συνεχάρη την ΕΔΟΝ «για την εκστρατεία που πραγματοποιεί με στόχο να προβάλει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά υπό το βάρος μιας περιόδου κατά την οποία οι τιμές σε βασικά αγαθά έχουν πραγματικά εκτοξευτεί».

Όπως είπε ο κ. Στεφάνου «σε μία περίοδο, κατά την οποία οι μισθοί και τα εισοδήματα των νέων ανθρώπων είναι καθηλωμένα και μειωμένα με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστια προβλήματα για ένα νέο και μία νέα να φτιάξουν τη ζωή τους».

Πρόσθεσε ότι «η εκστρατεία της ΕΔΟΝ δεν είναι μόνο για να προβάλει το πρόβλημα αλλά για να υποβάλει και μία σειρά από προτάσεις για αντιμετώπιση τους».

«Συγχαίρουμε την ΕΔΟΝ για την προσπάθεια της και είμαστε συνοδοιπόροι, γιατί οι νέοι και νέες πρέπει να βοηθηθούν σε αυτή την δύσκολη συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε», είπε καταλήγοντας ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy