Η κυβερνητική αδράνεια πίσω από τα καθημερινά προβλήματα

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ επισκέφθηκε τους Δήμους Γερίου και Λατσιών

Θέματα υποστελέχωσης και κτιριακών εγκαταστάσεων, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και των εργαζομένων, αναδείχθηκαν από την επίσκεψη που πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ σε Λατσιά και Γέρι.

Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Γιώργο Λουκαΐδη, επισκέφθηκε το δημαρχείο και είχε συνάντηση με το Δημοτικό Συμβούλιο Γερίου, το Ειδικό Σχολείο «Ευαγγελισμός», το Λύκειο και το Κέντρο Υγείας Λατσιών. Κατά τη συνάντηση στο δημαρχείο Γερίου, συζητήθηκαν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, αλλά και τα επιμέρους.

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Γερίου τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη, έχει διαπιστωθεί ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στελέχωσης σε σημαντικές θέσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του Δήμου. Οι κυριότερες ανάγκες είναι για πλήρωση της θέσης του δημοτικού μηχανικού, δημοτικού ταμία, υγειονομικού επιθεωρητή και τεχνικού μηχανικού.

Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος Νεόφυτος Παπαλαζάρου έθεσε ως επιτακτική ανάγκη την αναβάθμιση του οδικού δικτύου που συνδέει την Αγλαντζιά με το Γέρι, σε συνδυασμό με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου και την εγκατάσταση επαρκούς φωτισμού στο συγκεκριμένο δρόμο. Ως εκ τούτου, το ΑΚΕΛ ανέλαβε να προωθήσει τα αιτήματα. Ακολούθως, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ επισκέφθηκε το Ειδικό Σχολείο «Ευαγγελισμός», όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό. Στον «Ευαγγελισμό» φοιτούν 80 παιδιά από 3 έως 21 ετών με σύνθετες και πολλαπλές αναπηρίες από την πόλη και επαρχία Λευκωσίας, επομένως θα έπρεπε να δίνεται περισσότερη έμφαση από το κράτος.

Επίσης το σχολείο έχει και την ιδιαιτερότητα ότι δεν υπάγεται σε κάποια σχολική εφορεία. Η αύξηση των σχολικών συνοδών, του νοσηλευτικού προσωπικού, η βελτίωση των εγκαταστάσεων και του παιδότοπου, είναι μερικές από τις ανάγκες που έθεσε η διεύθυνση του σχολείου κατά τη συνάντηση.

Ο Γ. Λουκαΐδης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εγκαταλείψει τις πολιτικές αναλγησίας έναντι της Ειδικής Εκπαίδευσης και να την στηρίξει ουσιαστικά, ενώ υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ ήδη από τον Νοέμβρη του 2015 κατέθεσε στον Υπουργό Παιδείας μια ολοκληρωμένη πρόταση για μια στρατηγική αντιμετώπισης των προβλημάτων της Ειδικής Εκπαίδευσης, την οποία δυστυχώς η κυβέρνηση αγνόησε.

Στη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία με τους καθηγητές και τη Διεύθυνση του Λυκείου Λατσιών, υπογραμμίστηκε η ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Επίσης, το ΑΚΕΛ επανέλαβε τη θέση ότι η ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων στην εκπαίδευση απαιτεί την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου ανάμεσα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, με τελικό στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος.

Η επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Λατσιών κατέδειξε ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης σε όλα τα πόστα. Το ΑΚΕΛ υπογράμμισε ότι η στήριξη και η ουσιαστική αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων αφενός θα βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και αφετέρου θα συμβάλει στην ομαλή εφαρμογή του ΓεΣΥ προς όφελος των ασθενών.

Γιάννης Κακαρής

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.