Ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Οι φίλοι της ειρήνης έδωσαν, χθες, ραντεβού. Κι έσμιξαν τη φωνή τους με τη φωνή των απανταχού υπερασπιστών του δικαίου και της δικαιοσύνης, της ασφάλειας και της ευημερίας των λαών.

Και απαίτησαν τερματισμό της ληστρικής επιδρομής των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στη Συρία.

Εξέφρασαν απογοήτευση για τη χλιαρή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, προεξάρχοντος του εντεταλμένου οργανισμού να υπερασπίζεται την ειρήνη και καταδίκασαν την ανοχή που επιδεικνύει η κυπριακή κυβέρνηση, όταν οι Βρετανοί χρησιμοποιούν τις Βάσεις για να επιδράμουν στη Συρία.

Με μία μαχητική εκδήλωση, χθες το απόγευμα, το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, έστειλε μηνύματα προς πάσαν κατεύθυνση εντός και εκτός Κύπρου.

Οι συναγωνιστές στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των λαών να ζήσουν ειρηνικά και ελεύθερα στις χώρες τους χωρίς ξένες επεμβάσεις και χωρίς το συνεχή φόβο της επιδρομής, του πολέμου, του θανάτου και της καταστροφής από τις ΝΑΤΟϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ, μαζεύτηκαν, χθες, έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, στη Λευκωσία για να διαδηλώσουν ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους για τη μανία αυτών των χωρών, όπως παλιά των ιεραποστόλων με τη δική τους θρησκεία, να επιβάλουν το δικό τους τρόπο «δημοκρατίας» και λειτουργίας όλων των άλλων κρατών.

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, διερμηνεύοντας τα αισθήματα των φιλειρηνιστών της Κύπρου, καταδίκασε «τη ληστρική επιδρομή με “έξυπνους” πυραύλους», ενάντια στον συριακό λαό και τη Συρία, ένα κράτος μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ως αντίποινα για την υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων.

Το ΠΣΕ θεωρεί ότι η επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, αποτελεί από πάσης άποψης μια παράλογη και ληστρική ιμπεριαλιστική πράξη που αντίκειται στον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. «Το ΠΣΕ, όπως και όλοι οι αγωνιστές της παγκόσμιας ειρήνης, δηλώνει απερίφραστα ότι καταδικάζει κάθε χρήση οποιωνδήποτε όπλων μαζικής καταστροφής, πυρηνικών, χημικών ή βιολογικών. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε κατασκευασμένες πληροφορίες που βασίζονται σε φωτογραφίες ή βίντεο αμφιβόλου προέλευσης, χωρίς καμία έρευνα και τεκμηρίωση, ως προφάσεις για οποιασδήποτε μορφής επέμβασης ιδιαιτέρα στρατιωτικής».

Ο Στέλιος Σοφόκλη, υπενθύμισε τα παραδείγματα κατασκευασμένων, δήθεν ατράνταχτων αποδείξεων, που χρησιμοποιήθηκαν για επιδρομές στο Ιράκ και τη Λιβύη διαλύοντας ουσιαστικά αυτές τις χώρες με αποτέλεσμα τη δημιουργία του ISIS «τον οποίο στη συνέχεια χρηματοδοτούσαν οι ΗΠΑ, η Τουρκία, διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και τα αντιδραστικά χαλιφάτα του περσικού κόλπου με απώτερο στόχο το διαμελισμό της Συρίας και την αρπαγή των ενεργειακών πόρων της χώρας αυτής, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τους δρόμους μεταφοράς τους από τον περσικό κόλπο προς τις ευρωπαϊκές χώρες και την ίδια την Αμερική».

Το ΠΣΕ εξέφρασε απογοήτευση αλλά και θυμό «για τη χλιαρή στάση του ΓΓ του ΟΗΕ, έναντι των πειρατικών ιμπεριαλιστικών επιδρομών των νατοϊκών χωρών», έψεξε τη στάση της ΕΕ και κατήγγειλε και καταδίκασε τη χρήση των βρετανικών βάσεων ως εφαλτήριο για τη ληστρική επιδρομή ενάντια στον συριακό λαό.

«Το ΠΣΕ έχοντας την πάγια θέση για τη διάλυση των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο αλλά και όλων των ξένων βάσεων στη λεκάνη της Μεσογείου επαναφέρει επιτακτικά το θέμα του αγώνα για τη διάλυσή τους», και καταδικάζει την επαναλαμβανόμενη δήλωση της κυβέρνησης Αναστασιάδη, ότι η Κύπρος δεν συμμετέχει σε αυτό τον πόλεμο και ότι η Κύπρος βρίσκεται σε ασφάλεια. Μέσα από τη συγκέντρωσή του, το ΠΣΕ επαναβεβαίωσε την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στο λαό της Συρίας, διαμηνύοντας πως ο μόνος δρόμος για τους λαούς είναι ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό.