Η λαθραία αλιεία καλά κρατεί στη Λεμεσό

Σε έξαρση φαίνεται ότι βρίσκεται το φαινόμενο της λαθραίας αλιείας με τους διαφόρους εραστές του είδους να εκδηλώνουν την παράνομη δραστηριότητά τους ιδιαίτερα στη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού, αδιαφορώντας για τις οικονομικές και άλλες συνέπειες που θα κληθούν να υποστούν.

Αυτό προκύπτει από τις σχετικές αναφορές και καταγγελίες που γίνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι σε διάστημα μόλις τριών εικοσιτετράωρων, τρία τουλάχιστον άτομα πιάστηκαν από το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών να επιδίδονται σε παράνομο ψάρεμα στην ίδια απαγορευμένη και προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή.

Ειδικότερα, μετά από σχετική πληροφορία που δόθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Τμήμα Αλιείας, αρμόδιοι επιθεωρητές του Τμήματος σε συνεργασία και με τη Λιμενική Αστυνομία πραγματοποίησαν περιπολία στην προστατευόμενη περιοχή των τεχνητών υφάλων στο «Δασούδι», όπου εντόπισαν άτομο να ψαρεύει με καλάμι από σκάφος. Έγινε κατάσχεση όλου του εξοπλισμού του παράνομου ψαρά, ενώ ο ίδιος καταγγέλθηκε για να αντιμετωπίσει τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.

Στην ίδια θαλάσσια περιοχή είχαν πιαστεί επ’ αυτοφώρω το βράδυ της 11ης Αυγούστου άλλα δύο πρόσωπα την ώρα που ψάρευαν με τη χρήση ψαροντούφεκων και φαναριών. Τόσο ο εξοπλισμός τους όσο και τα ψάρια που είχαν προλάβει να πιάσουν κατασχέθηκαν σαν τεκμήρια, ενώ οι ίδιοι καταγγέλθηκαν. Όπως είναι γνωστό, η αλιεία στις θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές τεχνητών υφάλων απαγορεύεται, ενώ απαγορεύεται γενικότερα το ψάρεμα με ψαροντούφεκο και τη χρήση φωτεινών πηγών μετά τη δύση του ήλιου.

Τα δε πρόστιμα που επιβάλλονται σε υποθέσεις που αφορούν αδικήματα λαθραλιείας, φτάνουν μέχρι και τις 8.500 ευρώ.

Χρήστος Χαραλάμπους

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.