Του

Γιώργου Τ. Γεωργίου*


 

Η Λεμεσός, πόλη και ύπαιθρος, υπήρξε ανέκαθεν πρωταγωνίστρια στις μικρές και μεγάλες αλλαγές της ζωής μας. Ήταν και είναι η πόλη των προοδευτικών και δημοκρατικών ιδεών και αντιλήψεων. Ταυτόχρονα, υπήρξε η κινητήριος δύναμη για τις πιο σημαντικές στιγμές της πρόσφατης αλλά και πιο παλιάς ιστορίας της Κύπρου.

Στη Λεμεσό γεννήθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα Κύπρου, που έμελλε να αλλάξει τον ρουν της Ιστορίας της πατρίδας μας. Συνεχιστής του το ΑΚΕΛ και το Λαϊκό Κίνημα της Αριστεράς, που έθεσαν έντονη τη σφραγίδα τους σε όλα τα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα της χώρας, άλλαξαν τη ζωή των ανθρώπων που ζούσαν και βίωναν την εκμετάλλευση της εποχής, την καταπίεση και την τοκογλυφία. Συνέβαλαν στην καθιέρωση του 8ωρου, των κοινωνικών και οικονομικών κατακτήσεων, στην προώθηση και κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας και αντιστάθηκαν στους Άγγλους αποικιοκράτες, αγωνίστηκαν κατά της χούντας και της ΕΟΚΑ Β κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος του 1974. Έδωσαν ήρωες σε όλους τους αγώνες του λαού μας και υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας κατά τη διάρκεια της βάρβαρης τουρκικής εισβολής. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας, η Λεμεσός της Αριστεράς ή η Αριστερά της Λεμεσού, αψηφώντας κινδύνους και συμφέροντα, έδωσαν μαχητικά και μαζικά το «παρών» τους. Και σήμερα, ο δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος της Λεμεσού δίνει με όλες του τις δυνάμεις το «παρών» στο νέο ραντεβού για την ιστορία της πατρίδας μας. Το ΑΚΕΛ, το Λαικό Κίνημα, η ευρύτερη δημοκρατική και κοινωνική Αριστερά, οι αντιστασιακοί, οι προοδευτικές δυνάμεις της πόλης, οι επιστήμονες και η διανόηση συντάσσονται με την ανεξάρτητη υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του Σταύρου Μαλά. Το ίδιο οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι, οι εργαζόμενες γυναίκες, η νέα γενιά, συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα για προοδευτική, δημοκρατική, αληθινή αλλαγή στη χώρα μας. Όλος ο εργαζόμενος κόσμος που έγινε βορά των νεοφιλελεύθερων και αντιλαϊκών πολιτικών, της φιλοσοφίας του λιγότερου κράτους, παραμένει όρθιος στις επάλξεις του για να έλθει η πολιτική αλλαγή στον τόπο μας, για να αποκτήσει και πάλι τη χαμένη αξιοπρέπεια και περηφάνια του. Ο Σταύρος Μαλάς είναι η μοναδική υποψηφιότητα που είναι καθαρή, έντιμη και αξιόπιστη, μακράν του κατεστημένου, οικονομικού και πολιτικού. Διαθέτει όραμα και πρόγραμμα βγαλμένο μέσα από τις ανάγκες και απαιτήσεις του λαού και της κοινωνίας μας. Είναι ο υποψήφιος του λαού, ο δικός μας άνθρωπος. Ο Σταύρος Μαλάς έχει το επιστημονικό υπόβαθρο, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα εχέγγυα για να εμπνεύσει το λαό μας και να τον οδηγήσει σ’ ένα νικηφόρο και ελπιδοφόρο αποτέλεσμα.

Η Λεμεσός της προόδου, η Λεμεσός της Δημοκρατίας και της Αντίστασης, η Λεμεσός των μεγάλων κοινωνικών κινημάτων, των γραμμάτων, των επιστημών, της τέχνης και του πολιτισμού, η Λεμεσός της οικογένειας και των εργαζομένων, των μικρομεσαίων μπορεί και πρέπει να κάνει τη διαφορά! Ήρθε η ώρα του λαού να μιλήσει! Έχουμε πλέον βιώματα και παραστάσεις. Γνωρίζουμε τον βίο και την πολιτεία των σημερινών κυβερνώντων, που τη μια δεσμεύονται και την άλλη αποδεσμεύονται. Γνωρίζουμε πολύ καλά, γιατί τους ζήσαμε και εντός και εκτός Βουλής! Στις λίγες μέρες που μας απομένουν κάνουμε τη νύχτα μέρα. Στους δρόμους, στα εργοστάσια, στις γειτονιές και στις συνοικίες, κινητοποιούμε το λαό, τον καλούμε και τον προσκαλούμε να εμπιστευθεί τον Σταύρο Μαλά, γιατί μπορεί να μας ενώσει το αύριο. Σε αυτό τον ωραίο αγώνα έχουμε θέση και ρόλο όλοι. Δεν έχει το δικαίωμα να λείψει κανένας. Στην Αριστερά δεν περνούν οι μιζέριες, ούτε οι πολυθρόνες! Ο Σταύρος Μαλάς θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γιατί μας ενώνει το αύριο!

* Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λεμεσού, βουλευτής