Η Λεμεσός των αγώνων, η Αριστερά της ελπίδας!

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Του Γιώργου Τ. Γεωργίου*

Η οικονομική κρίση και οι ακραίες μνημονιακές πολιτικές έχουν φέρει το λαό και την πατρίδα μας σε δύσκολη θέση. Ζούμε και βιώνουμε πρωτόγνωρα φαινόμενα. Οικονομικά αδιέξοδα, συρρίκνωση ή και κατάργηση του κοινωνικού κράτους, παράλυση της δημόσιας και ημιδημόσιας υπηρεσίας. Διευρύνεται πλέον το λαϊκό αίσθημα, ότι τίποτα δεν μένει όρθιο. Οτι καταρρέει το σύστημα, το κράτος βρίσκεται σε πορεία διάλυσης.

Είναι πλέον ξεκάθαρο από την ίδια τη ζωή ότι η πλήρης υποταγή στις μνημονιακές πολιτικές, η έλλειψη σκληρής διαπραγμάτευσης μάς έχουν φέρει σ’ ένα επικίνδυνο μονόδρομο.

Το ΑΚΕΛ και η Αριστερά, μπροστά σε αυτές τις δυσκολίες καλείται για ακόμα μια φορά να πρωταγωνιστεί. Να εμπνεύσει το λαό μας για νέους αγώνες, να καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για έξοδο από την κρίση. Κυρίως να παρουσιάσει όραμα και πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια. Να δώσει ξανά ελπίδα…!

Το ΑΚΕΛ, η Αριστερά της Λεμεσού ή η Λεμεσός της Αριστεράς, επιχειρεί εδώ και καιρό, από την πρώτη στιγμή της κρίσης, να κάνει το καθήκον του, το χρέος έναντι των πολιτών της Λεμεσού, πόλης και υπαίθρου.

Πρόσφατα, η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ και οι βουλευτές, παρουσίασαν το έργο τους, τις δράσεις και δραστηριότητές τους, σε μια δημόσια λογοδοσία. Εγινε μια εκτενής και λεπτομερής αναφορά σε αυτό που οι πολίτες της Λεμεσού τους ανέθεσαν με την εμπιστοσύνη τους. Το νομοθετικό και κοινοβουλευτικό τους έργο, η ανάδειξη προβλημάτων και η προώθηση λύσεών τους, αποτελούν έμπρακτη απόδειξη του διαχρονικού ενδιαφέροντος του ΑΚΕΛ και της Αριστεράς για τη Λεμεσό. Εργο πλούσιο, έργο που καταγράφει την προσφορά και τη δράση των βουλευτών, δημάρχων και δημοτικών συμβούλων της Αριστεράς.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι το γεγονός ότι η Λεμεσός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και πιέσεις σε όλους τους τομείς. Συρρικνώθηκε η ανάπτυξη, η κατασκευαστική βιομηχανία πνέει τα λοίσθια, η δημόσια υγεία καταρρέει, το Γενικό Νοσοκομείο δυσλειτουργεί με αφυπηρετήσεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, έλλειψη φαρμάκων, το ακτινοθεραπευτικό και η καρδιοχειρουργική παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες, παρόλον ότι είχαν τροχιοδρομηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση όλες οι ενέργειες και οι αναγκαίες δαπάνες για τη λειτουργία της. Η ύπαιθρος μαραίνει, οι κάτοικοί της δίνουν μάχη ζωής, για επιβίωσή τους.

Τα δεδομένα και οι πραγματικότητες γίνονται καθημερινά σκληρές. Επεται ακόμα και συνέχεια. Ο λαός μας φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι οδηγείται σε εξαθλίωση και φτωχοποίηση.

Μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες εξελίξεις απαιτείται εγρήγορση, πλήρης ενεργοποίηση όλων των δυνάμεών μας. Η Αριστερά της Λεμεσού διαθέτει ένα πολύ μεγάλο και αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Διαθέτει μέλη και στελέχη που έχουν τη θέληση και δύναμη να αγωνιστούν, να εμπνεύσουν το λαό μας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ολιγωρήσει, να μείνει απαθής, απλός θεατής. Ολοι έχουμε θέση και ρόλο!

Μπορούμε με τους αγώνες μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ελπίδα…!

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.