Η λίστα των 26 πολιτογραφηθέντων εμπλέκονται σε διαφθορά και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτωνΤη λίστα των 26 ονομάτων που πολιτογραφήθηκαν μέσω του επενδυτικού προγράμματος και από τον έλεγχο που έγινε διαφάνηκε ότι δε θα έπρεπε να καταστούν Κύπριοι πολίτες εξασφάλισε η εφημερίδα «Πολίτης».

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας, πρόκειται για 9 επενδυτές που εξασφάλισαν υπηκοότητα και για τα μέλη της οικογένειάς τους. Όπως αναφέρεται, τα ονόματά τους εμπλέκονται σε υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων που αφορούν υπεξαιρέσεις τεραστίων ποσών, ξέπλυμα χρήματος και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 10 Ρώσοι και 2 Κενυάτες οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις οικονομικής φύσεως, 8 Καμποτζιανοί που κατηγορούνται για διαφθορά και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, 5 Κινέζοι που σχετίζονται με υπόθεση απάτης με ράβδους χρυσού και ο καταζητούμενος Μαλαισιανός Τζο Λόου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διαδικασία αποστέρησης υπηκοότητας αναμένεται να είναι μακρά ενώ εκτιμάται ότι η λίστα των 26 θα «εμπλουτιστεί» και με άλλα ονόματα.