Η λίστα των προεδρικών σκανδάλων βοά, αλλά χωρίς τιμωρία…

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Ο άκρατος λαϊκισμός και η ισοπέδωση ότι «όλοι είναι το ίδιο» είναι τα μοναδικά όπλα που έχουν μείνει στα χέρια της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ για να συγκαλύπτουν τα δικά τους μεγάλα σκάνδαλα.

Υπήρξε μεγάλος κρότος για τη λεγόμενη λίστα Γιωρκάτζη, για τη λίστα των ΠΕΠ στον Συνεργατισμό, χωρίς ωστόσο και οι δύο αυτές λίστες να ανταποκρίνονται σε αυτό που οι πολίτες ζητούν. Δεν ενδιαφέρει τους πολίτες εάν ένας πολιτικός έχει δάνεια που σε κάποια φάση των δικών του οικογενειακών και άλλων δυσκολιών δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει, ενώ στη συνέχεια έκανε αναδιαρθρώσεις, όπως κάνουν χιλιάδες πολίτες, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις. Η ίδια η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σημειώνει ότι «ουδόλως εξυπακούει ότι το ίδιο το Πολιτικά Εκτεθειμένο Πρόσωπο έχει προβεί κατ’ ανάγκη σε μεμπτή συμπεριφορά».

Είναι, όμως, μεμπτό τα τραπεζικά ιδρύματα να χαρίζουν δάνεια και να δίνουν ευνοϊκές διευκολύνσεις σε πολιτικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους ψηφίζουν όλα τα νομοσχέδια που στηρίζουν τις τράπεζες. Ενδιαφέρει η λίστα με τα εκατομμύρια εκροών πολιτικών και συγγενικών τους προσώπων κατά την περίοδο του κλειστής περιόδου και του κουρέματος. Υπάρχει αυτή η λίστα και οι τράπεζες επικαλούνται τραπεζικό απόρρητο. Γιατί; Διότι σε αυτήν περιλαμβάνονται συγγενικά πρόσωπα του Προέδρου Αναστασιάδη και πρόσωπα που είχαν τις διασυνδέσεις με το Προεδρικό και την Πινδάρου και έτυχαν προνομιακής πληροφόρησης και γλίτωσαν τις καταθέσεις τους. Υπάρχει επίσης η λίστα με τους φοροφυγάδες, οι οποίοι περιμένουν την επόμενη πρόταση από το ΔΗΣΥ για φορολογική αμνηστία…

Υπάρχει το πόρισμα Αρέστη που καταλογίζει συγκεκριμένες ευθύνες στην κυβέρνηση Αναστασιάδη και σε ηγετικά στελέχη του ΔΗΣΥ, αλλά καταχωνιάστηκε στα συρτάρια της Γενικής Εισαγγελίας. Ο νυν Γενικός Εισαγγελέας και βοηθός Γενικός Εισαγγελέας είναι «άριστες» επιλογές του Προέδρου Αναστασιάδη και υπηρέτησαν ως υπουργοί όταν λαμβάνονταν οι αποφάσεις για το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων. Και γι’ αυτή τη «λίστα» καταβάλλεται προσπάθεια συγκάλυψης και κουκουλώματος, αφού φαίνεται πως εμπλοκή είχε και ο ίδιος ο Πρόεδρος με τα ταξίδια στις Σεϊχέλλες και την πολιτογράφηση πελατών του δικηγορικού γραφείου των θυγατέρων του.

Οι κυβερνώντες αντί να λογοδοτήσουν, λαϊκίζουν και εξισώνουν τα δικά τους εγκλήματα με μια κλοπή ψωμιού από το φούρνο! Είναι γι’ αυτό που καλούμαστε να τους τιμωρήσουμε με την ψήφο μας, υπερψηφίζοντας και ενισχύοντας το ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.