Του Χρήστου Χαραλάμπους

 

 
Ήλθε, ανανέωσε τις δεσμεύσεις του, ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, επανέλαβε τις εξαγγελίες που είχε κάνει το 2015 αλλά και πριν από δυο χρόνια και μην τον είδατε… Μέχρι την επόμενη επίσκεψη, που είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του. Και χωρίς κανείς να μπορεί να είναι βέβαιος ότι μέχρι τότε θα έχουν υλοποιηθεί και τα έργα των εκατομμυρίων που έταξε στους πάντες.

Η σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις Τοπικές Αρχές και άλλους οργανωμένους φορείς της Λεμεσού δεν ήταν παρά μια ακόμα απογοητευτική εμφάνιση του κ. Αναστασιάδη, αφού οι δεκάδες σελίδες που αποτελούσαν την ομιλία του ήταν ουσιαστικά άνευ περιεχομένου ή, για να είμαστε πιο δίκαιοι, δεν περιείχαν τίποτε νεότερο πέραν όλων εκείνων που είχε εξαγγείλει στις δύο προεκλογικές του εκστρατείες αλλά και ενδιάμεσα της διακυβέρνησής του που βρίσκεται ήδη στον έκτο χρόνο.

Επαναλαμβάνοντας εαυτόν, ο Νίκος Αναστασιάδης προσπάθησε να μας πείσει ότι έγιναν έργα, ότι υλοποιήθηκαν ή έστω βρίσκονται σε εξέλιξη όλα όσα εξ αρχής είχε εξαγγείλει και υποσχεθεί στους δήμους και τις κοινότητες της Λεμεσού. Όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μας πείσει για μια ακόμα φορά για την ανακολουθία και την αναξιοπιστία του ιδίου και της κυβέρνησής του.
Γιατί, ποια άλλη ερμηνεία μπορεί να δοθεί όταν σημαντικά έργα που είχαν εξαγγελθεί από το 2015 όχι μόνο δεν προχώρησαν, έστω και κατά το ελάχιστον, αλλά ακούσαμε τον Πρόεδρο να προσπαθεί να δικαιολογηθεί για την μη υλοποίησή τους, επιρρίπτοντας τις ευθύνες οπουδήποτε αλλού εκτός από τον ίδιο και την κυβέρνηση;

Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει… Να πούμε για κάποια σημαντικά οδικά έργα (όπως ο δρόμος Λεμεσού-Σαϊττά), που με βάση παλαιότερες εξαγγελίες και δεσμεύσεις θα έπρεπε να βρίσκονταν ήδη υπό κατασκευή, αλλά θα ξεκινήσουν σε ένα χρόνο και βάλε; Να πούμε για τις προσφορές που προκηρύχθηκαν για βελτιώσεις και αναβαθμίσεις των νοσοκομείων αλλά κάπου ναυάγησε το πράμα και… φτου από την αρχή νέες διαδικασίες και όποτε ολοκληρωθούν, ή να καταπιαστούμε από τις αναφορές που έκανε ο κ. Αναστασιάδης σε έργα που δεν έγιναν γιατί έφταιγαν οι εργολάβοι και οι λανθασμένοι υπολογισμοί του κόστους που έγιναν από τα αρμόδια τμήματα της κυβέρνησής του;

Ό,τι και να πούμε είναι λίγο για να αποδώσουμε στις πραγματικές τους διαστάσεις τις… λουβάνες που για μια ακόμα φορά μάς σέρβιρε ο Πρόεδρος.