Η λύση δύο χωριστών κρατών δεν αντιπροσωπεύει τη βούληση των Τ/κ – Έστειλαν επιστολή στον Γκουτέρες

Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και την ειδική απεσταλμένη του, Τζέιν Χολ Λουτ, απέστειλε η τ/κ πλατφόρμα «Αυτή η χώρα είναι δική μας», τονίζοντας ότι η λύση δύο χωριστών κρατών δεν αντιπροσωπεύει τη βούληση των Τ/κ, υπενθυμίζοντας ότι οι Τ/κ το 2004 ψήφισαν υπέρ της ΔΔΟ.

Ο γγ της συντεχνίας των δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, σημείωσε ότι αναβίωσαν την πλατφόρμα αυτή που είχε δημιουργηθεί αρχές του 2000 και συνεχίζουν τις επαφές τους «για να θέσουν την πραγματική πολιτική βούληση των Τ/κ». Ο κ. Ελτζίλ είπε ότι έχουν αποστείλει επιστολές και στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, την πρόεδρο της Κομισιόν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τα 5 μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ, την τουρκική και ε/κ κοινή γνώμη. Πρόσθεσε δε ότι δεν υιοθετούν τις δηλώσεις για το Κυπριακό του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ και του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Σενέρ Ελτζίλ συνέστησε στον κ. Τσαβούσογλου «να μάθει καλά το κυπριακό πρόβλημα», υπενθυμίζοντας ότι «η επιθυμία για μια λύση βασισμένη στην ομοσπονδία, εκφράστηκε πρώτη φορά από την Τουρκία». Η πλατφόρμα «Αυτή η χώρα είναι δική μας» αναμένεται να ενεργοποιηθεί και στο εξωτερικό με επαφές και λόμπι. Εκφράζει ανησυχία για μια μόνιμη διαίρεση στην Κύπρο και θα εργαστεί ακούραστα για να δημιουργήσει το πιο ευνοϊκό περιβάλλον για την επιτυχία των προσπαθειών του ΟΗΕ.

Η πλατφόρμα απαρτίζεται από τις συντεχνίες KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, TÜRK-SEN, DEV-İŞ, KOOP-SEN, GÜÇ-SEN, BES, ÇAĞ-SEN, TIP-İŞ, BASIN-SEN, τα κόμματα ΡΤΚ, ΚΚΔΔ, ΚΕΚ, ΚΝΚ και ΚΚΣ, την κίνηση Ανεξάρτητος Δρόμος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.