Η μεγάλη προσπάθεια για βελτίωση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης συνεχίζεται, λέει η Κυβέρνηση

Η μεγάλη προσπάθεια για βελτίωση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης συνεχίζεται, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος σε γραπτή του δήλωση για την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στον τομέα της Δικαιοσύνης.

«Η ψήφιση σήμερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου που τροποποιεί το Σύνταγμα συνιστά μια ιστορική εξέλιξη», αναφέρει ο κ. Πελεκάνος.


Προσθέτει ότι «με την ψήφιση του νομοσχεδίου αναδιαμορφώνεται η ανώτατη βαθμίδα του δικαστικού μας συστήματος, αφού για πρώτη φορά δημιουργείται τριτοβάθμια δικαιοδοσία».

Ταυτόχρονα, συνεχίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «η ψήφιση του νομοσχεδίου ανοίγει τον δρόμο για την ψήφιση των νομοσχεδίων, που δημιουργούν το νέο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, το νέο Ανώτατο Δικαστήριο και το Εφετείο, τα οποία θα βρίσκονται στην ατζέντα της Ολομέλειας την ερχόμενη Πέμπτη».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στη σημαντική αυτή εξέλιξη, περιλαμβανομένων των Υπουργών που επεξεργάστηκαν, κατέθεσαν και οδήγησαν προς ψήφιση το νομοσχέδιο», σημειώνει.


Ο κ. Πελεκάνος προσθέτει ότι «ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Νομικών που με τις χρήσιμες παρεμβάσεις τους συνέβαλαν καθοριστικά στην τελική του μορφή».

«Η Κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι η μεγάλη προσπάθεια για βελτίωση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης συνεχίζεται», καταλήγει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.