Όλα κι όλα, αλλά ο πρόεδρος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ δεν είναι φαταούλας! Κάθε άλλο… Σε ένα ρεσιτάλ «αλτρουισμού» εισηγήθηκε όπως σε περίπτωση που διακοπεί η σεζόν να αγωνιστούν στις διοργανώσεις της UEFA οι ομάδες που έπαιξαν και πέρσι και παράλληλα να βρεθεί φόρμουλα για να αποζημιωθούν οικονομικά η Ομόνοια και η Ανόρθωση.

Βλέπετε, βάσει της εισήγησης του φίλτατου Πετρίδη οι ομάδες που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας θα μείνουν εκτός Ευρώπης και σκέφτηκε πως είναι σωστό να τους ρίξουν ένα… κοκαλάκι για να γλείψουν. 


Συγνώμη, αλλά έχω την άποψη πως δεν μας τα λέει καλά ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ. Αφού είναι τόσο «μεγαλόψυχος» και «χουβαρντάς» υπάρχει τρόπος να γίνει πιο δίκαιη η εισήγησή του. Τα κάνω λιανά για να μπείτε στο νόημα: Εφόσον θέλει να θεωρηθεί η τρέχουσα σεζόν ως μη γενόμενη και να πάει… ξεκούραστα στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου η φόρμουλα αποζημίωσης για την Ομόνοια και την Ανόρθωση είναι έτοιμη. Να δώσει το ΑΠΟΕΛ και οι άλλες τρεις ομάδες που έπαιξαν στην Ευρώπη ΟΛΑ τα έσοδα που απεκόμισαν για να τα μοιραστούν αυτές που προπορεύονται στη βαθμολογία. Από τη στιγμή που το ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλωνας, η ΑΕΚ και η ΑΕΛ θα παίξουν ξανά στην Ευρώπη χωρίς να έχουν «κλειδώσει» θέση, αυτόματα τους δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσουν τα ανάλογα οικονομικά οφέλη χωρίς κόπο και μόχθο, οπότε πρέπει να κάνουν μια μικρή θυσία. Στο πνεύμα πάντοτε το σεβασμού, του αλληλοσεβασμού και του «ευ αγωνίζεσθαι»… Εν κατακλείδι ας μην μας διαφεύγει ότι η βαθμολογία διαμορφώθηκε με τη διεξαγωγή 23 αγωνιστικών από τις 32.

Γιώργος Χατζηαντώνης