Η Μέρκελ καλεί τους Γερμανούς να παραμείνουν «ανοιχτόμυαλοι»

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προέτρεψε τους Γερμανούς να υπερασπιστούν την «ανοιχτόμυαλη» πολιτική της χώρας τους, προειδοποιώντας ότι η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ενδέχεται να εκτραχύνει τον διάλογο για την κρίση των προσφύγων στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τραμπ έχει επανειλημμένα καταγγείλει, χαρακτηρίζοντας «παρανοϊκή», την πολιτική της Μέρκελ, που είχε αποτέλεσμα την άφιξη ενός εκατομμυρίου προσφύγων και πλέον στη χώρα της, ενώ έχει υποστηρίξει πως αύξησε την εγκληματικότητα στη Γερμανία.
«Τώρα όλοι καλούμαστε να ανοίξουμε τα χαρτιά μας και να προχωρήσουμε στην έπαρση της σημαίας μας, αυτής μιας Γερμανίας με ανοιχτό μυαλό», δήλωσε η Μέρκελ ερωτηθείσα για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η εκλογική νίκη του Τραμπ στον διάλογο για την κρίση των προσφύγων και των μεταναστών.
«Η αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπινου όντος είναι απαραβίαστη – ανεξαρτήτως θρησκείας, προέλευσης, σεξουαλικού προσανατολισμού και άλλων χαρακτηριστικών, όπως είναι για παράδειγμα το φύλο. Αυτό μας κατευθύνει. Αυτό επίσης υπερασπιζόμαστε», συνέχισε η καγκελάριος.
Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχει χαρακτηρίσει τον Τραμπ «πρωτοπόρο ενός νέου διεθνούς κινήματος αυταρχισμού και σοβινισμού».
Η Μέρκελ θεωρείται βέβαιο ότι θα διεκδικήσει τέταρτη θητεία στην καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2017 και παρότι οι συντηρητικοί έχουν προβάδισμα 10% έναντι του πλησιέστερου κόμματος, η πολιτική της έναντι των προσφύγων και των μεταναστών έχει οργίσει μια μερίδα των ψηφοφόρων.

Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο έχει κλιμακώσει τη ρητορική του εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων, αποσπά ψήφους από τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας σε τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.