«Η Μεσόγειος είναι ένα μεγάλο νεκροταφείο προσφύγων»

epa09463924 Pope Francis attends a meeting with Bishops at the Apostolic Nunciature in Bratislava, Slovakia, 12 September 2021. Pope Francis is on a three days visit to Slovakia, under the official motto: 'With Mary and Joseph on the way to Jesus'. EPA/REMO CASILLI / POOL

Μήνυμα Πάπα Φραγκίσκου για την επίσκεψή του στην Κύπρο


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

Στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έρχονται στην Κύπρο και στην Ευρώπη και πολλοί χάνουν τη ζωή τους μεσοπέλαγα αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος σε μήνυμά του με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κύπρο.

Λέγοντας ότι ετοιμάζεται να έλθει ως προσκυνητής στα υπέροχα εδάφη της Κύπρου, ευλογημένα από την ιστορία, τον πολιτισμό και το Ευαγγέλιο, στα βήματα των πρώτων μεγάλων ιεραποστόλων, ιδιαίτερα των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, ο Ποντίφικας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μέγα πρόβλημα της μετανάστευσης.

«Σκέφτομαι όμως και αυτούς που τα τελευταία χρόνια και ακόμη και σήμερα, φεύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια, αποβιβάζονται στις ακτές της ηπείρου ή αλλού, και δεν βρίσκουν φιλοξενία, αλλά εχθρότητα, ακόμη και εκμετάλλευση. Είναι οι αδελφοί και οι αδελφές μας. Πόσοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα! Σήμερα η “θάλασσά μας”, η Μεσόγειος, είναι ένα μεγάλο νεκροταφείο. Ως προσκυνητής στις πηγές της ανθρωπότητας, θα πάω ξανά στη Λέσβο, με την πεποίθηση ότι οι πηγές της κοινής ζωής θα ανθίσουν ξανά μόνο μέσα στην αδελφοσύνη και την ολοκλήρωση: μαζί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος και με αυτήν την ελπίδα έρχομαι σε σας», ανέφερε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατέληξε λέγοντας ότι με αυτά τα συναισθήματα λαχταρά διακαώς να συναντήσει όλους, όχι μόνο τους Καθολικούς, αλλά όλους και επικαλείται την ευλογία του Υψίστου, φέρνοντας ακόμη και τώρα μπροστά Του τα πρόσωπα των αδελφών και τις προσδοκίες τους, τις ανησυχίες και τις ελπίδες τους.

Σύμφωνα με τον Πάπα, η θάλασσα, που αγκαλιάζει πολλούς λαούς, μας θυμίζει με τα ανοιχτά λιμάνια της ότι οι πηγές της συμβίωσης βρίσκονται στην αμοιβαία αποδοχή.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei