Η μη αναφορά Ζελένσκι στην τούρκικη εισβολή και η διακοπή της σύνδεσης – Το σχόλιο της ΠτΒ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρίσταται στην τηλεοπτική σύνδεση των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Βουλή των Αντιπροσώπων, Λευκωσία, Κύπρος

Αφήνουμε πίσω τα αρνητικά από την χθεσινή ομιλία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στη Βουλή και κρατάμε την ουσία, δήλωσε στο Τρίτο του ΡΙΚ η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Διαβάστε επίσης:

 Έντονη δυσαρέσκεια εξέφρασαν τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα για την ομιλία Ζελένσκι στην Βουλή

Η Πρόεδρος της Βουλής είπε πως οποιαδήποτε παρέμβαση είναι ιδιαίτερα σημαντική και ιστορική, ενώ σε ότι αφορά τη διακοπή της σύνδεσης όταν η ίδια πήρε τον λόγο, ανέφερε ότι επρόκειτο για τεχνικό πρόβλημα στη σύνδεση και καμία σκοπιμότητα εκ μέρους του προέδρου της Ουκρανίας.

Η κα. Δημητρίου είπε επίσης πως μετά τη συνεδρία έγιναν παραστάσεις από τη Λευκωσία στον Ουκρανό Πρέσβη, ζητώντας εξηγήσεις, με τον ίδιο τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο να της αναφέρει πως υπήρξε πρόβλημα στη σύνδεση στην Ουκρανία και πως δεν υπήρξε καμία πρόθεση και σκοπιμότητα για διακοπή της. Επίσης, η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως η χθεσινή της τοποθέτηση θα δοθεί στο γραφείο του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι μεταφρασμένη στα Ουκρανικά.

Η κα. Δημητρίου στην παρέμβαση της στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ανέφερε πως έγινε όλη η προεργασία από πλευράς συνεννόησης, ωστόσο, από εκεί και πέτα δεν προκρίνεται ούτε είναι διπλωματικά σωστό να υποδείξεις σε κάποιον το τι θα πει.

«Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κάποιον να πει κάτι, ωστόσο, αναμέναμε ότι θα υπήρχε μια διπλωματική έστω τοποθέτηση, ειδικότερα για μια χώρα που κατανοεί απόλυτα τι σημαίνει εισβολή και συνεχόμενη κατοχή, αλλά δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό» σχολίασε η Πρόεδρος της Βουλής τη μη αναφορά του κ. Ζελένσκι σε τούρκικη εισβολή.

Διαβάστε επίσης:

 ΑΚΕΛ: Αλληλέγγυοι με τον λαό της Ουκρανίας, όχι με νεοφασιστικές ομάδες

Κληθείς να σχολιάσει την απουσία των βουλευτών του ΑΚΕΛ από την ομιλία του Ζελένσκι, η πρόεδρος της Βουλής είπε ότι κατανοεί πλήρως τις πολιτικές θέσεις του κάθε κόμματος και εξέφρασε σεβασμό στις όποιες ανησυχίες και επιφυλάξεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy