Η NASA ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε επτά πλανήτες σαν τη Γη (Photos-Video)

Επτά εξωπλανήτες με χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν με αυτά της Γης ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε η NASA σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο αρχηγείο της στην Ουάσινγκτον.
Η ανακοίνωση της NASA έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο το φαινόμενο επτά πλανήτες στο ίδιο ηλιακό σύστημα να έχουν τα χαρακτηριστικά της Γης, δηλαδή, παρόμοιο μέγεθος και τις συνθήκες που επιτρέπουν να υπάρχει νερό στην επιφάνειά τους και, άρα, να μπορούν να συντηρήσουν ζωή.
trappist 1
Οι επτά εξωπλανήτες βρίσκονται σε περιστροφή γύρω από ένα υπέρψυχρο άστρο-νάνο, το TRAPPIST-1, περίπου 40 έτη φωτός από το ηλιακό μας σύστημα, και αναλύσεις της μάζας τους δείχνουν ότι αποτελούνται από βράχο και όχι αέρια, όπως, για παράδειγμα, ο Δίας, ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος.
Μάλιστα, οι επιστήμονες της NASA έχουν προσδιορίσει και τον… καλύτερο πλανήτη για πιθανό εποικισμό: είναι ο TRAPPIST-1f, ο οποίος εκτιμάται ότι προσιδιάζει περισσότερο από όλους στη Γη. Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, οι επιστήμονες θα προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά της ατμόσφαιρας του κάθε πλανήτη.
trappist 1b
Και, αν και η υπάρχουσα τεχνολογία κάνει απαγορευτικό το ταξίδι στο αστρικό αυτό σύστημα, τα 40 έτη φωτός είναι μια «λογική» απόσταση για μελέτη και… προοπτική.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.