Η νέα Mercedes-Benz GLE Coupé ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία των Premium SUV

Mercedes-Benz GLE Coupé 2019;Kraftstoffverbrauch kombiniert 9,3-7,5 l/100 km, CO2 Emissionen kombiniert 212-197 g/km* Mercedes-Benz GLE Coupé 2019;Combined fuel consumption 9.3-7.5 l/100 km, combined CO2 emissions 212-197 g/km*


Η νέα GLE Coupé αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της επιτυχημένης στρατηγικής της Mercedes-Benz στην προσπάθεια της να ικανοποίηση όλες τις ανάγκες των καταναλωτών στην απαιτητική κατηγορία των premium SUV μοντέλων. Σήμερα, πέραν των έξι εκατομμυρίων πελατών έχουν επιλέξει ένα SUV της Mercedes-Benz.
Όπως οι GLE και GLS, σαν μέλος της μεγάλης οικογένειας premium-SUV, το GLE Coupé παράγεται στην Tuscaloosa της Αλαμπάμα. Συνολικά, πλέον η Mercedes-Benz προσφέρει τώρα οκτώ διαφορετικά μοντέλα SUV: GLA, GLC-SUV, GLC Coupé, GLE-SUV, GLE-Coupe, GLS, G-Class κα την καινούργια GLB. Αποτελώντας το ένα-τρίτο όλων των πωλήσεων της Mercedes-Benz, τα SUV είναι ένας κύριος πυλώνας στον κατάλογο της εταιρείας και βοηθούν στην ανάπτυξη της μάρκας.
Η GLE Coupé συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός κλασσικού Mercedes-Benz SUV, με καθαρό χαρακτήρα coupé. Οι εσωτερικοί χώροι είναι αισθητά μεγαλύτεροι, όπως επίσης και ο χώρος αποσκευών που προσφέρει πλέον 40 λίτρα περισσότερης χωρητικότητας, με συνολικά 655 λίτρα και 1790 με τα καθίσματα διπλωμένα, που είναι 70 λίτρα περισσότερο από τον κοντινότερο ανταγωνιστή του.

Με γνώμονα πάντα τον οδηγό, η νέα Mercedes-Benz GLE Coupé στην βασική της έκδοση προσφέρεται με έναν εξακύλινδρο κινητήρα πετρελαίου για την GLE Coupé 350 d 4MATIC, με απόδοση 272 ίππων και 600 Nm ροπής (κατανάλωση: 7.3-6.9 l/100 km) ενώ στη γκάμα υπάρχει και η έκδοση GLE Coupé 400 d 4MATIC με 330 ίππους και  700 Nm ροπής (κατανάλωση: 7.4-6.9 l/100 km).
Όλες οι εκδόσεις της νέας GLE Coupé είναι εφοδιασμένες με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων πολλαπλών συμπλεκτών 9G‑TRONIC, προσφέροντας μεταβλητή μεταφορά της ροπής μεταξύ αξόνων προσφέροντας περισσότερη ευελιξία στην νέα GLE Coupé. Ταυτόχρονα η νέα GLE Coupé έχει όλα τα συστήματα ασφαλείας τελευταίας γενιάς της εταιρείας όπως το Active Braking Assist, που βοηθάει στην αποφυγή συγκρούσεων με προπορευόμενα αυτοκίνητα και πεζούς που διασταυρώνουν τον δρόμο.

Η εταιρεία παρουσιάζει παράλληλα και τη νέα Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé. Ένα μοντέλο που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη σπορ κομψότητα και απόδοση εντός και εκτός δρόμου. Με τους 435 ίππους από τον 3.0-λίτρων εξακύλινδρο κινητήρα και το σύστημα 4MATIC+all-wheel drive της AMG, το μοντέλο μπορεί να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Η AMG Performance το εφοδιάζει και με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων AMG SPEEDSHIFT TCT 9G 9-speed ενώ το μεταξόνιο είναι 60 mm πιο κοντό από την έκδοση SUV. Τα αμορτισέρ αέρα είναι αρμονικά συνδυασμένα με το σύστημα AMG RIDE CONTROL+ με ενεργό, ηλεκτρό-μηχανικό AMG ACTIVE RIDE CONTROL. Και όλα αυτά χωρίς να χάνει τους εσωτερικούς χώρους και την άνεση για τους οποίους είναι ήδη γνωστή η σειρά GLE.