«Η νίκη θα είναι δική μας» δήλωσε ο Ζελένσκι κατά την 100η ημέρα του πολέμου

“Η νίκη θα είναι δική μας”, δήλωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε σύντομο βίντεο που ανήρτησε στο Instagram κατά την 100η ημέρα από την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του.

“Οι εκπρόσωποι του κράτους βρίσκονται εδώ, υπερασπίζονται την Ουκρανία εδώ και εκατό ημέρες”, σημείωσε ο Ζελένσκι σε αυτό το βίντεο που διαρκεί 36 δευτερόλεπτα και έχει μαγνητοσκοπηθεί μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο. Στο πλευρό του Ζελένσκι βρίσκονται ο Πρωθυπουργός του, Ντένις Σμιγκάλ, και ο επικεφαλής του κόμματός του Νταβίντ Αραχαμία.

Την 25η Φεβρουαρίου, μία ημέρα με την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ο Ζελένσκι είχε γυρίσει ένα παρόμοιο βίντεο, στο ίδιο σημείο, για να καθησυχάσει τους Ουκρανούς. «Είμαστε όλοι εδώ, οι στρατιωτικοί μας είναι εδώ, οι πολίτες, η κοινωνία, είμαστε όλοι εδώ για να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία μας, το κράτος μας», δήλωσε τότε.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας επανέλαβε ότι «η σταθερή στήριξη στην Ουκρανία πρέπει να συνεχιστεί» εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας και ιδίως με την ενίσχυση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

«Η βοήθεια προς το κράτος μας είναι σήμερα η καλύτερη επένδυση για την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη όλης της ανθρωπότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου.

Ο Βολοντίμιρ Κλίτσκο, ο πρώην πυγμάχος και δίδυμος αδελφός του δημάρχου του Κιέβου, του Βιτάλι, κατήγγειλε από την πλευρά του τη «γενοκτονία» των Ουκρανών από τους Ρώσους στρατιώτες. «Δεν θέλουμε άλλες 100 ημέρες πολέμου. Τίποτα δεν θα φέρει πίσω τους νεκρούς μας, ούτε θα επανορθώσει τις ψυχές και τα σώματα των τραυματιών» ανέφερε σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο, καλώντας τον κόσμο να κηρύξει «πόλεμο στον πόλεμο».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy