Ο νέος αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε και στην Κάρτα Φιλάθλου, σε διάσκεψη Τύπου με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

Όπως ανέφερε, η Κάρτα Φιλάθλου πρέπει να εφαρμοστεί, γιατί είναι ένα μέτρο πρόληψης του χουλιγκανισμού και της βίας στα γήπεδα. «Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες τις οποίες η Αστυνομία από την μια υποστηρίζει, αλλά κάποιοι άλλοι φορείς θα πρέπει να εμπλακούν έτσι ώστε να πάει μπροστά το συγκεκριμένο θέμα», πρόσθεσε ο νέος αρχηγός. Αυτές οι διαδικασίες είναι που προκαλούν ανησυχία σε σχέση με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, εάν ληφθούν υπόψιν οι σχετικές τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών από τους διαφόρους εμπλεκόμενους. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η νομοθεσία εφαρμόζεται για το θεαθήναι, λόγω του ότι όλα τα γήπεδα στην Κύπρο δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τον συγκεκριμένο σκοπό. Αντίθετα, παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις, οι οποίες καθιστούν πρακτικά αδύνατη την εφαρμογή βασικών προνοιών της νομοθεσίας.

Σε ένα σοβαρό κράτος οι κάθε λογής αρμόδιοι θα φρόντιζαν να δημιουργήσουν στέρεες βάσεις για την εφαρμογή μιας νομοθεσίας. Στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα σε ΟΛΑ τα γήπεδα, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά η εφαρμογή του όποιου μέτρου.

Αντί αυτού ο νόμος εφαρμόστηκε από το καλοκαίρι του 2018 επειδή έτσι καρφώθηκε στο μυαλό κάποιων, χωρίς να υπάρχουν ακόμα και στοιχειώδεις υποδομές. Το χειρότερο είναι ότι αντί να καθίσουν, έστω και τώρα, όλοι στο ίδιο τραπέζι για να βρουν λύσεις αρκούνται σε θεωρητικές προσεγγίσεις χωρίς καμία ουσία…

Γιώργος Χατζηαντώνης