Η ΟΕΒ «κτυπά» ξανά: «Διατάσσει» να ανοίξουν οι βρεφοπαιδοκομικοί σταθμοί από 1η Ιουνίου

Η ΟΕΒ διατάσσει και η κυβέρνηση ανακοινώνει; Κάπως έτσι εξελίχθηκε η όλη υπόθεση με την επιστροφή των μαθητών και μαθητριών πίσω στα σχολεία.

Σήμερα η ΟΕΒ με ανακοίνωση της «κτυπά» ξανά και καλεί την Κυβέρνηση να ανοίξει τους βρεφονηπιοκομικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία από την 1η Ιουνίου

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, λόγω των καλών επιδημιολογικών στοιχείων των τελευταίων εβδομάδων, θα πρέπει να ανοίξουν οι βρεφοπαιδοκομικοί σταθμοί. Αυτό προσθέτει, «θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια και στήριξη σε χιλιάδες εργαζόμενους γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας».

«Οι πιέσεις για επιστροφή των παιδιών στους σταθμούς και νηπιαγωγεία αυξάνονται συνεχώς, καθώς οι εργαζόμενοι γονείς επιστρέφουν σταδιακά στις εργασίες τους, ενώ αναμένεται να κορυφωθούν όταν ολοκληρωθεί η επαναδραστηριοποίηση όλων των κλάδων της οικονομίας εντός Ιουνίου», αναφέρει η ΟΕΒ.

Αναφέρει επίσης ότι έχει καλέσει τον Σύνδεσμο Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου, που είναι μέλος της, να εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης της λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών και νηπιαγωγείων κατά την διάρκεια Ιουλίου και Αυγούστου, ώστε να διευκολυνθούν επιχειρήσεις που θα παραμείνουν εν λειτουργία και εργαζόμενοι γονείς που έχουν ανάγκη υποδομών φύλαξης και φροντίδας των παιδιών τους.

«Κατά την επαναλειτουργία σταθμών και νηπιαγωγείων, είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα, οδηγίες και συστάσεις των αρμόδιων αρχών, που έχουν λάβει υπόψη τις πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία και σε άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για την διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας των παιδιών, των γονέων και των εργαζομένων», αναφέρει.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News