Η Ολομέλεια της Βουλής δεν έκανε αποδεχτή την αναπομπή του νόμου που αναστέλλει τις εκποιήσεις

Η Ολομέλεια της Βουλής μετά από δίωρη συζήτηση, απέρριψε την αναπομπή του νόμου, ο οποίος παρατείνει την αναστολή εκποιήσεων ακινήτων από την 31η Ιουλίου μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021 λόγω των εντεινόμενων κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων που επέφερε η έξαρση της πανδημίας

Υπέρ της αποδοχής της αναπομπής ψήφισαν 11 Βουλευτές, εναντίον της αποδοχής της αναπομπής 23 και 6 Βουλευτές τήρησαν αποχή.

Της συνεδρία προήδρευσε ο Πρεσβύτερος των Βουλευτών Ζαχαρίας Κουλίας, ο οποίος ενώ συνεδρίαζε η Ολομέλεια και μετά από συνεχείς αναφορές Βουλευτών σε επιστολή της ΕΚΤ σχετικά με την αναστολή των εκποιήσεων, ζήτησε από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να καταθέσει την υπό αναφορά επιστολή στη Βουλή. Πριν τη λήξη της συνεδρίας, η επιστολή διαβιβάστηκε στη Βουλή και διανεμήθηκε στους Βουλευτές.

Τα περισσότερα κόμματα διατύπωσαν τη θέση ότι σκοπίμως η επιστολή δεν διαβιβάστηκε στη Βουλή καθώς η ημερομηνία παραλαβής από την ΕΚΤ ήταν η 20η Ιουλίου ενώ η αναπομπή του νόμου έγινε την 23η Ιουλίου.

Η ΔΗΠΑ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υπογράψει και δημοσιεύσει τον νόμο, ενώ το ΑΚΕΛ εξέφρασε την άποψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τον αναφέρει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.